Odbrana vodoizvorišta: Dobili smo prvu bitku u ratu za vodu, nastavljamo sa borbom 1Makiško polje Foto: N1

Udruženja i stranke okupljene oko zaštite vodoizvorišta na Makišu saopštile su danas da su dobile prvu bitku u „ratu za vodu“.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju stručni timovi Narodne stranke, Bitke za Košutnjak, Pokreta Slobodna Srbija, Srpskog pokreta Dveri, Građanske platforme i Pokreta Oslobođenje, okupljeni oko odbrane vodoizvorišta u Makišu, nakon mesec dana borbe na unutrašnjem i međunarodnom planu dobili su svoju prvu veliku bitku.

– Mediji su danas objavili da Karići odustaju od izgradnje Tesla grada na glavnom beogradskom vodoizvorištu, samo dva dana nakon pompezne objave vlasti o potpisanom pismu o namerama. Ovome je prethodila akcija beskompromisne ekološke koalicije stručnjaka iz više udruženja, pokreta i stranaka, koja je poslala pisma stranim firmama i ambasadama, sa činjenicama i u veoma odlučnom tonu, rečeno je u saopštenju.

Kako navode, u pismu su, osim kriminalne, štetočinske i zagađivačke pozadine projekta, predočili firmama i ambasadama „da će istog trenutka nakon pada korumpirane vlasti poništiti sve ugovore koji počivaju na kriminalu nad građanima i strateškim resursima Srbije.“

– Ovime obaveštavamo građane Beograda i Srbije da nećemo stati sve dok se ne ponisti odluka o ovom kriminalnom planu i linija za metro ne vrati na staru trasu, a prema stvarnim potrebama stanovnika glavnog grada i molimo sve Beograđane da se što masovnije uključe kako bismo dobili rat za našu vodu, istaknuto je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari