Održan sastanak direktora Pošte i sindikata 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

V.d. direktora Pošta Srbije Zoran Đorđević sastao se juče sa predstavnicima reprezentativnog Sindikata PTT Srbije, Sindikata JP PTT saobraćaja Srbije „Nezavisnost”, Samostalnog sindikata poštanskih radnika, Sindikata „Solidarnost” i Sindikata „Radnik”, saopštilo je ovo preduzeće.

Kako se navodi u saopštenju cilj preduzeća je bio investiranje u nove razvojne projekte, razvoj digitalizacije i uvođenje novih usluga poput paketomata, kao i obnova dela poslovnica, otvaranje novih pošta i nabavka nove opreme i dostavnih vozila.

„Po pitanjima poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih i uslova rada, isplaćena je zarada iz dobiti u 2021. i 2022. godini i ostvareno značajno povećanje zarada počev od januara ove godine.
Očekuje nas isplata zarade po osnovu doprinosa zaposlenog poslovnom uspehu poslodavca (nagrada) u decembru i novo povećanje zarada od januara.

U poslednjem kvartalu tekuće godine, a pre donošenja Programa poslovanja za 2023. planirano je da se inicira razgovor sa predsednicom Vlade
Anom Brnabić i Ministarstvom finansija, kako bi se još jednom razmotrila mogućnost za dodatno unapređenje materijalnog položaja zaposlenih“, navedeno je u saopštenju Pošte.

Na sastanku je bilo reči i o reorganizaciji preduzeća, „Hibridne pošte” i radu „PostPro”.
Đorđević je izneo i predlog izjednačavanja poslova i zadataka na određenim radnim mestima, a u toku je i izrada pravilnika o dodatnom stimulisanju zaposlenih u tehnologiji koji postižu rezultate iznad standardnih, nagrađivanje njihovog dodatnog angažovanja i izmene koeficijenata shodno radnom angažovanju.

Članovi sindikata informisani su o angažovanju i
naknadama za zaposlene angažovane na popisu 2022, i planu za realizaciju popisa u poljoprivredi koji predstoji u 2023. godini, a u kome je predviđeno da učestvuju i radnici Pošte.

Naredni sastanak sa predstavnicima sindikata predviđen je do kraja ovog meseca

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.