Održana druga Splet tech konferencija: Predstavljen prvi srpski superklaster 1Foto: PROMO/SPLET tech

Druga po redu SPLET Tech konferencija, posvećena inovacijama i inovacionom preduzetništvu, u organizaciji dva projekta koje podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID): „Srbija Inovira“, koji sprovodi ICT Hub, i „Preduzmi ideju“, u realizaciji konzorcijuma koji predvodi Inicijativa Digitalna Srbija, održana je danas u mts Dvorani u Beogradu.

Konferenciji je prisustvovalo više od 2.500 posetilaca, a učestvovalo je više od 100 govornika, eksperata iz Srbije i sveta.

„Drago nam je što smo već drugu godinu zaredom uspeli da okupimo sve aktere inovacionog ekosistema na jednom mestu sa zajedničkim ciljem – da pokažemo koliko su inovacije i inovaciono preduzetništvo važni za razvoj naše ekonomije. Posebno smo ponosni što je na ovogodišnjoj SPLET Tech Konferenciji predstavljen i prvi srpski superklaster „Odličan 3“, koji će u naredne dve godine nastojati da našu web3 i blokčejn scenu postavi u svetski vrh“ izjavila je Aleksandra Popović, direktorka projekta Srbija inovira.

Nebojša Bjelotomić, jedan od organizatora konferencije, izvršni direktor Inicijative Digitalna Srbija i direktor projekta „Preduzmi ideju“ ocenio je da je konferencija ove godine okupila gotovo sve organizacije podrške za razvoj starap ekosistema, od naučno-tehnoloških parkova iz različitih gradova, preko inovacionih centara iz manjih sredina, uz veliki broj mladih iz Niša, Novog Pazara i Kragujevca, koji su već u startap vodama ili su na fakultetu.

„I ovogodišnja konferencija je imala regionalni karakter uz brojne sesije kolega iz regiona koje se bave razvojem startapa, ali su i naši startapi imali priliku da se predstave onima koji su za startap zajednicu najbitniji, investitorima i nadamo
se da će ta poznanstva u budućnosti uroditi plodom,“ rekao je Bjelotomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari