„Ogromna cifra, a tek nas čeka sledeća zima“: Ko je kriv za astronomske gubitke EPS-a?

Ostavite komentar


  1. Pa kad se stručnjak za ćevape postavi na čelo EPS-a, šta drugo očekivati !?
    Što smo tražili, to smo i dobili.

  2. Ne treba biti mnogo mudar za to. Uništavanje Srbije u zadnjih 10 godina. Vladavina nesposobnih i neukih plus bahatih naprednjaka i satelita njihovih. A na čelu kolone Vučić.

  3. Šta, mića nije sredio sistem … a otišao ‘ a radi nešto drugo’ ?!

  4. A ko nije davao dozvole EPSu za nove otkrivke? Ko regulise cene, opterecuje EPS tarifama za obnovljive izvore… svakako ne rukovodstvo EPS.

  5. A ja, elektro inzenjer, jos devedesetih pobegao od vas glavom bez obzira.
    Sta ce vama struka. Vama treba farma i parovi. Eto vam sada, umesto konfederacije i evropske unije imate Srbiju bez Kosova kompletno rasprodatu rusima, arapima, amerikancima, kinezima i domacim banditima. Ako. Bitno je da je vama super. Uzivajte

  6. Директно држава на челу са првом дамом инстаграма

  7. Sve to znamo,znamo i ko je krivac ali ovde za takve slučajeve kazna ne postoji.Znamo i ko će na kraju to da plati.

  8. Korisno bi bilo da se uporedi i podseti koliko je puta rukovodtsvo EPS 2009-septembar 2012 uradilo korisnih poslova,spremilo za izgradnju velikih 2.000 MW novih kapaciteta,kakve je pozicije kompanija imala u EU,niz realizovanih projekata donacijama EU,preko svih drugih merivih parameara,nebrojeno puta uspesnija od ove klape koja je 5.septembra 2012 od ponosnog člana SNS V.D Obradovića kao generalnog pa potom Grčića bukvalno satrla EPS ,sravnila ga gore od Atlantide!!!Slab je krivični zakon Srbije da se kazne po zaslugama za toliku štetu i Obradovic,Grčić ali i ministri koji su ih tolerisali celu deceniju.Dogurase radikali do restrikcija,dakle copy paste 90 tih!!!Kataklizma

  9. OD 2008 do danas, u skladu sa direktivama EU i uz neposrednu ulogu Zorane Mihajlović i Američke privredne komore, ulagalo se u vetroelektrane, biomasu, biogas i solarne elektrane. Vetroelektrane danas daju oko 2.5% električne energije. Potpuno je zapostavljen remont termoelektrana i ulaganje u ugljenokope. U sadejstvu pritisaka EU da se odreknemo uglja, koji daje 70% energije, tokom poslednjih 5 godina nije „skidana otkrivka“ u ugljenokopima, tj. sloj zemlje koji stoji iznad slojeva uglja. To skidanje otkrivke traje 3-4 godine, tako da narednih 2-3 godine mi nećemo imati uglja, moraćemo da ga uvozimo. Ogromni gubici nastaju zbog plaćanja astronomskih suma vlasnicima vetroelektrana i uvoza struje. U 4 protekla zimska meseca platili smo 544 miliona EUR za uvoz struje. Država (Vučić i Zorana Mihajlović) pominju „dokapitalizaciju EPS“, dakle, pretvaranje u AD i prodaju. Dug EPS će se vrlo brzo uvećati nepovoljnom kupovinom NuScale modularnih američkih reaktora. Kada se dug EPS-a za nabavku američkih reaktora pretvori u akcije, grupa američkih kompanija imaće odlučujući uticaj na srpsku energetiku, koja će početi da uvozi američki tečni gas i zelene kWh iz EU. Kao posledica, srpska privreda više neće imati prednost jevtine energije, investitori će otići, a cena energije biće kao i u EU, oko 0.33 EUR po kWh, oko 5 puta skuplje nego danas.

  10. Kriv je narod , jer ponovo glasa krivce . Krivci znači mogu mirno da nastave sa upropašćivanjem Srbije .

  11. Ko je kriv? Svi! Grčić pečenjarac genije, samo on nije kriv.

  12. Ово може да значи само једно – полако али сигурно се припрема продаја…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.