Opština Zvezdara raspisala novi Javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela na porodičnim kućama 1Foto: Gradska opština Zvezdara

Posle prvog konkursa i velikog interesovanja građana, Gradska opština Zvezdara u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, raspisala je novi Javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije (do 6 Kw) na porodičnim kućama na teritoriji Gradske opštine Zvezdara za 2022. godinu, saopštila je danas ta opština.

Kako se navodi u saopštenju cilj ovog projekta jeste smanjenje potrošnje električne energije u domaćinstvima za minimum 30 odsto, što će ujedno sniziti račune za struju.

Zajedno sa projektima zamene kotlova na fosilna goriva i merama energetske sanacije koje se takođe sprovode na teritoriji GO Zvezdara i ovaj projekat bi trebalo da doprinnese ne samo energetskoj stabilnosti, već i značajnom smanjenju ugljen-dioksida na godišnjem nivou.

U saopštenju se navodi i da pored zaštite životne sredine, ovakve aktivnosti su od izuzetnog značaja naročito zbog aktuelne krize koja destabilizuje energetsko tržište.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari