Osiguravači u Srbiji podržavaju borbu protiv inflacije i vraćaju cene polisa autoodgovornosti 1Foto: Stanislav Milojković

Osiguravajuća društva odlučila su, na preporuku guvernera Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanke Tabaković, da odustanu od novih cena polisa autoodgovornosti, saopštilo je danas Udruženje osiguravača Srbije.

Cene će od sutra, 26. avgusta, biti vraćene na nivo od pre početka meseca, čime će biti ukinuto povećanje od 22 odsto.

Time se osiguravajuća društva pridružuju naporima koje NBS i guverner Tabaković čine u suzbijanju inflacije, a u korist građana Srbije i očuvanja njihovog životnog standarda, navodi se u saopštenju Udruženja.

Dodaje se da, podržavajući takvu politiku NBS, društva za osiguranje odustaju od novih cena polisa AO i pored svih argumenata u prilog poskupljenju i vraćaju ih na nivo iz jula 2014.
Udruženje osiguravača Srbije je pozvalo ostale učesnike na tržištu automobila da prate njihov primer i da svi zajedno, uvažavajući napore NBS, daju doprinos očuvanja standarda građana Srbije i ublažavanju inflatornih pritisaka.

Nove cene osnovnog osiguranja motornih vozila bile su na snazi od početka avgusta. Odluka o poskupljenju doneta je prvi put posle 1. jula 2014. godine, na osnovu analize trenutne situacije na tržištu automobila, navelo je Udruženje.

Na rast cena osnovnog osiguranja vozila uticalo je, kako je objašnjeno, pre svega poskupljenje novih i polovnih vozila, kao i rezervnih delova, ali i znatno više cene radnog časa u servisima za popravku vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari