Otvoren gasovod Balkanski tok kroz Srbiju

Ostavite komentar


  1. Šta li će sad Danasovi kolumnisti da smisle? Pre neki dan je jedan Danasov bot tvrdio da je cena gasa skoro tri i po puta veća od one koju plaćaju Nemci. Sad čekam da čujem još neku glupost. Mada, ne raduje vas ovakva vest.

      1. To nisu čuda predsednika već otvoren gasovod od kojeg će naša zemlja, gradjani i privreda imati mnogo koristi.

          1. to je prvo pitanje gde nema odgovora.prica se o poeftinjenju uvodjenja gasa a o ceni nista.trebao bi pojeftiniti i gas na pumpama.medjutim lopovima nikad dosta

    1. Sačekaj račune pa komentarisi. I ne samo za gas.
      I opet klasična zloupotreba položaja. Kakve veze ima predsednik sa gasovodom? Zašto nije bilo resornog ministra?
      A posebno ovo izivljavanje sa otvaranjem u 6 ujutru 01.01. Da se vidi da nema pauze u radu (kampanji).
      Da im nije gas trebao ovsko.rano ujutru? Uostalom, juce je bio samo domaci gas videćemo za ruski. Mada, apsolutno podrzavam diversifikaciju, ali boli koliko nas sve ovo kosta. I ko zna kada će se isplatiti . Ali, radikali u demokratskom odbrana, lazni doktori,….keramicari ….

      1. Kamen temeljac u Zajecaru 30. decembra, a gasovod 01. januara u cik zore. Jeftini marketing samo za lakoverne.

      2. Moyete da mryite AV do mile volje, ali ovo je ya Srbiju vise nego odlicno, nema uslovljavanja yapada i Ukrajine.

    2. Glupost je slusati i verovati u lazi pored tolikih mogucnosti u 21 veku. Prvo: kada su turci pustili gas za bugarsku? Drugo: kada su bugari pustili gas za srbiju? Trece: zasto o tome mediji u RF nista ne objavljuju?

    1. Ma imala vazan sastanak i mnogo obaveza pa nije stigla na otvaranje, a mozda je Vucicu DALA KORPU

  2. Koliko će gas pojeftiniti? Koliko će pojeftiniti centralno grejanje iz toplana na gas?

    Ako neće, onda je ovo samo sebično hvalisanje nečim što nije (a mogao je biti) javni interes!

  3. Snabdevanje gasom sada je jednostavnije, stabilnije i ekonomičnije, a to će značajno doprineti ekonomiji naše zemlje.

  4. Otvaranje gasovoda „Balkanski tok“ rano jutros označilo je početak rada jedne velike investicije koja će se uskoro višestruko isplatiti i doprineti znatnom boljitku stanovništva širom Srbije! Puno hvala Vučiću i Vladi Srbije!

  5. Stigao je, verujemo uskoro jeftiniji gas za domacinstva i privredu. Lep pocetak Nove godine.

  6. Ma imala vazan sastanak i mnogo obaveza pa nije stigla na otvaranje, a mozda je Vucicu DALA KORPU

  7. Гасна инфраструктура је изграђена на територији скоро читаве земље, тако да ће Балкански ток омогућити снабдевање гасом свим грађанима и привредним субјектима. Ово јесте веома битно за све потенцијалне инвеститоре, јер је гас постао најисплативији енергент.

  8. Secam se, kako ste vi i vasi mentori ismejavali ovaj tok. A, eto on je cinjenica. Sada ce vasa frau Gabrijela, da kaze kako ne tece gas, vec voda. A, onaj iskompleksirani, neobrazovani coveculjak ce reci, kako Vucic krade gas.

  9. U novoj godini smo nastavili sigurnim i stabilnim koracima , samo napred u ostvarivanju novih i boljih ciljeva za nasu zemlju. Ovaj ekonomski napredak mnogo ce nam znaciti za zdravi i bolji zivot.

  10. Ovo je adekvatna prilika da ministarka energetike održi prigodno slovo. Ali nije htela da stoji pored Bajatovića. Vučić to mora da joj toleriše jer su zajedno u svim naduvanim ugovorima iz njenih resora.

  11. Ovo je zaista sve super. Ipak sene radujem dok ne vidim januarski racun za gas, jel mnogi ovde vide korist za sebe. Mozda cak i Bajatovic malo sebi poveca platu jer sta je to 2,4 miliona dinara mesecno. Sica zaista,

  12. Znacajan dan za Srbiju, konacno cemo moci da odahnemo, necemo zavisiti od dobre volje ukrajinaca, sada slobodno mogu da zaviju slavinu sami sebi, gas je najjeftiniji energent kako za industriju, privredu tako i domacinstva.

  13. Hvala Ruskoj federaciji sto nam je omogucila da Balkanski tok ide kroz nasu zemlju. To svakako znaci da ce srpska privreda i industrija ojacati.

  14. DA NE BUDE ZABUNE.. Troškovi uvođenja grejanja na gas za kuću od 100 m2:
    Panelni radijatori, cevi, ventili i fiting: 1.000 do 1.250 evra
    Gasni kotao Viessmann 24kw kombinovani konvencionalni + dimnjački komplet: 810 evra
    Ugradnja 8 radijatora x 30 evra: 240 evra
    Ugradnja gasnog kotla na grejanje I san.vodu-90e: 330 evra
    Ugradnja unutrašnje gasne instalacije 20 metara x 16 evra (materijal i ruke): 320 evra
    UKUPNO: 2.660 evra
    Na ovu cenu treba dodati troškove gasnog priključka… ODAKLEB BRE VUČIĆU?????

  15. Troskovi izgradnje gasovoda bice nadoknadjeni naplatom tranzitne takse kroz nasu zemlju. To je samo jedna, od mnogobrojnih vaznosti ovog toka

  16. Snabdevanje gasom je olaksano,a tek će se videti svi benefiti ovog strateški izuzetno važnog projekta za nasu zemlju

  17. Пуштање гасовода „Балканског тока“ за нас је историјски чин. Ипак, ту историју неће читати министарка енергетике Зорана Михајловић. Довољно ће бити што ће је читати и присећати се том чину директор „Србијагаса“ Душан Бајатовић, најплаћенији у друштвеном сектору земље.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene 8

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" i narodni poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Željko Veselinović izjavio je danas da radnici rade za mnogo manji novac nego pre, uz konstantni mobing, pritiske i maltretiranje, dok institucije ostaju neme na takve stvari, a poslodavci, koji "obilato pljačkaju građane Srbije, kroz sumnjive subvencije" nastavljaju još jače da gaze radnike.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.