Otvoren najveći vetropark na Balkanu – „Čibuk 1“ kod Kovina

Ostavite komentar


  1. ovome coveku je malo sto je rasprodao sve resurse od banja voda i plodnih zemljista Arapima vec je resio da abudabizuje i tzv obnovljivu energiju buducnosti u ovoj zemlji. Nije jasno iz teksta ko je zaduzen kreditima : firma Masdar ili Srbija i njeni poreski obveznici buduci da zvanicni sajtovi „Vetroparkova Balkana“ i „Teslawind“ kompanija ne postoje. Jos jedna mutljavina koja ce proci tiho i necujno ali ce usi da zvone nasim potomcima. Pozdrav urednicima Danasa koji dozvoljavajui ne cenzurisu slobodu misljenja i izrazavanja

    1. Ovo je preslkan slucaj iz banana država gde se sve bogatstva zemlje ustupaju za bagatelu, a za korist našeg predsednika i njegove porodice koji uzimaju mesecnu provizuju, svaka čast i ovom tupavom narodu koji podrzava ovu lopovsku politiku.

  2. Al gde ga (vetropark) krstiste Cibuk hahahahahehehe, mogli ste i Jatagan hahahaha a Precednik koji ga je otvorio bio bi onda „Jataganac“ hahahahahaaaaaaa

    1. A koji je to tačno trud uložen? Što ga dovezli na polje da priča nešto? Da odem ja pešice tamo i da počnem da pričam nešto, hoću li dobiti pohvale?

      I šta je to prelepo? Vetrogeneratori? To su propeleri na stubovima, gde je tu estetika?

  3. Zašto se vetroparkovi grade na plodnoj Banatskoj ravnici Ja to nisam nigde video.

  4. Razvijene i ekonomski jake zemlje ulazu veliki kapital i sredstva u obnovljivu energiju. Otvaranjem vetroparka,Srbija je dokazala da je postala razvijena i jaka i da moze da parira mnogim Evropskim zemljama u tom pogledu.

    1. Da si prošla bar kroz Mađarsku, pa dalje na sever kroz Nemačku i Holandiju, pa malo čitala stručnu literaturu, znala bi da deo godine te vetrenjače ne rade, jer ispune zadati limit za svaku pojedinačno….previše za nečiji um, pa da skratim. Apsolutno sam za takav vid proizvodnje električne energije, samo pod uslovom da mogu to da rade i građani ove zemlje, a ne da budu i krivično gonjeni ako recimo sami dizajniraju i izvedu solarni panel za sopstveno domaćinstvo! E zato će nam Arapi prodavati struju sa naše teritorije po povlašćenim cenama, odnosno neuporedivo skuplju, i to bez limita koji postoji u Nemačkoj, Holandiji….iako tamo sav taj novac ostaje njima, za razliku od ovog kojime će zidati nove nebodere u Abu Dabiju!

    2. Otidi, prošetaj se malo po tim evropskim zemljama (evropskim se piše malim slovom), pa onda probaj da objasniš kako im pariramo.

    1. Kako to mislite, „iskoristićemo“?
      Hteli ste reći „iskoristiće“ ih onaj ko je investirao i podigao infrastrukturu?

  5. Danas predsednik daje izjavu za novinare u kojoj kaže da je u pitanju privatno vlasništvo, i da privatni vlasnik nije dozvolio određenim medijima da prisustvuju otvaranja vetro parka iako je on lično pet puta molio da im ipak dozvoli. Znači li da je to sada teritorija UAE (koliko poznajem međunarodne zakone, ne može biti), znači li to da i policiji mogu zabraniti ulaz pa osnovati, recimo šerijatskui sistem u zemlji Srbiji, i nije li krajnje, nečuveno poniženje institucije predsednika i same države da na teritoriji sopstvene zemlje, pet puta moli nekakvog biznismena, ili šta god da je, da ispuni osnovnu zakonsku normu iliti bar dobre poslovne običaje??? Uvek kada pomislim da smo dotakli dno, koliko sutradan shvatim da je ono sve dublje.

    1. Probaj kao novinar da uđeš u npr. Siemens u Nemačkoj ili u bilo koju drugu kompaniju bilo gde u svetu bez da dobiješ dozvolu.
      Previše patetike u tvom komentaru. Više sreće u nekom drugom komentaru. OK?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.