Otvoren pogon Essexa u Zrenjaninu 1Foto: M.P.

Južnokorejska kompanija Essex zvanično je počela sa radom u Srbiji. Otvaranju pogona prusustvovao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji u prisustvu rukovodstva kompanije, predsednika pokrajinske Vlade Igora Mirovića i ministra privrede Gorana Kneževića presekao vrpcu nove fabrike u industrijskoj zoni Ečka.

Ljudi su nas sa čuđenjem gledali kada smo govorili da ćemo ovde do kraja godine otvoriti fabriku koja će zaposliti 160 ljudi. Oni će doprineti Srbiji izvozom proizvoda u vrednosti od 132 miliona evra. To je od ogromnog značaja za našu zemlju i za Zrenjanin – poručio je prisutnima predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik kompanije „LS Corporation“ Kristofer Ku zahvalio je Vladi Srbije na podršci pri realizaciji investicije, podsetivši da je njena vrednost 30 miliona evra.

– Nekoliko korejskih kompanija uviđa dobre mogućnosti srpske privrede i pokazuju interesovanje za investiranje, a ambasada Republike Koreje ulaže velike napore kako bi Srbiju predstavila kao dobro mesto za ulaganje – izjavio je ambasador Republike Koreje Hjongčan Čou.

Kompanija „Essex Europe“je podružnica kompanije „Superior Essex“ iz SAD i vodeći je dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari