Otvoren poslednji ovogodišnji konkurs za medicinske sestre i tehničare za rad u Nemačkoj

Ostavite komentar


  1. Само напред! Што више вас оде у Немачку то ће се смањити број незапослених.

  2. Vezano za ovu struku, samo da prokomentarišem poskupljenje specijalističkih studija. Jedna od dobrih stvari ove vlasti je davanje velikog broja specijalizacija, mada je većina bila volonterskih jer su ljudi bili očajni zbog nemogučnosti zapošljavanja u struci. Po starim cenama, specijalizacija je koštala oko 5,5 hilljada eura, uz naravno, plaćanje svih dodatnih troškova, boravka na odeljenjima gde se uglavnom koriste za odradjivanje administrativnih obaveza i jako malo stručnog usavršavanja.
    Ali to je druga priča, Sada specijalizacijja košta oko 11000 eura!!!! Godina specijalizacije je sa 65000, koliko je bilo pre par godina, otišla na 150000 dinara, a dvosemetralna nastava (u III ili IV godini se odražavaju predavanja, po par nedeljno) košta čak 300000 dinara. Izlazak na ispit košta 85000!!!
    Sada se budući specijalisti dvoume da li da daju 11000 eura za specijalizaciju pa da odlaze, ili da te pare daju stranci za posao, dobiju specijalizaciju o trošku države, pa onda odu!!
    Tuga!

    1. Moja žena koja ima 15 godina iskustva ne može dobiti specijalizaciju jer DZ u kome radi ne šalje na specijalizaciju već šest godina.
      Lekari su počeli davati otkaze, još nije alarmanrno ali ako sa nastavi sa ovakvim pritiscima na njih počeće masovno davati otkaze. Da Vam me govorim kakbi su uslovi za lekare, to možete shvatiti samo ako imate to kući.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.