Pančevo: Prohodna oba puta za Beograd, sutra novi sastanak poljoprivrednika 1Foto: Z.S.M.

Oba puta za Beograd su prohodna do daljeg, rekao nam je večeras Jovan Jovanov, koji je u ime ovdašnjih poljoprivrednika bio i na pregovorima u Vladi Srbije.

Kako prenosi 013.Info nakon završetka pregovora u Vladi Srbije, pančevački poljoprivredinici su održali sastanak na kom je odlučeno da otvore raskrsnicu kod Grge.

Nakon toga je i sa poljoprivrednicima koji su blokirali stari put za Beograd dogovoreno da se večeras uklone traktori.

– Ovo je odraz dobrog sastanka koji smo danas imali u Vladi, rekao je Jovanov za 013.Info.

Oba puta će biti otvorena cele noći, a poljoprivrednici iz južnog Banata će ujutro imati sastanak na kome će odlučiti šta će dalje biti sa blokadama.

Posle skoro devet sati pregovora u Vladi je završen sastanak nezadovoljnih poljoprivrednika sa premijerkom Anom Brnabić. Konačnog dogovora nema, saopštili su poljoprivrednici posle sastanka u Vladi, ali su precizirali da je došlo do dogovora o premijama za mleko i da su na dobrom putu da dođu do kompromisa i za otkupnu cenu suncokreta.

„Nismo se našli oko cene suncokreta, ali smo, mi mislimo, jako blizu i nadamo se da će u narednom periodu da to sve bude rešeno“, rekao je novinarima ispred Vlade predstavnik poljoprivrednika iz Pančeva Jovan Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari