Paraćin dodeljuje subvencije za socijalno ugrožene porodice 1Foto: Screenshot/Paraćin.rs

U Centru za socijalni rad u Paraćinu počelo je podnošenje zahteva za subvencije za utrošenu vodu i naknadu za iznošenje smeća.

Zainteresovani građani zahteve mogu da podnesu svakog radnog dana od 08 do 14 časova, a obrasci zahteva se mogu preuzeti u Centru ili sa sajta te ustanove.

Većina domaćinstva koja mesečno troši do četiri kubika vode po jednom članu moći će da ostvari umanjenje računa od 30 odsto.
Ovaj popust ostvaruju porodice koje imaju nezaposlenog člana, penzionera ili korisnika dečijeg dodatka, kao i korisnici naknade za pomoć i negu drugog lica, koji ovo pravo ostvaruju preko Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje.

Ukoliko ne ispunjavaju nijedan od ovih uslova, potrebno je da potpišu izjavu da nijedan član domaćinstva ne plaća godišnji porez na dohodak građana i dobiće umanjenje računa za 30 odsto.

Umanjenje od čak 90 odsto mogu da dobiju primaoci novčane socijalne pomoći i porodice sa prihodima do visine iznosa te pomoći.

Račun u tom iznosu mogu da umanje i samci sa minimalnim penzijama, korisnici boračko-invalidske zaštite, osobe sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju i radno sposobna lica bez stvarnih prihoda, uz uslov da se dobrovoljno radno angažuju na programima od opšteg interesazya opštinu Paraćin.

Građanima koji zahtev podnesu do kraja februara, ovo pravo će se obračunavati do kraja godine. Oni koji ga podnesu kasnije, odobreni popust počinje da važi od meseca u kome su podneli zahtev.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari