Pastor: Koristimo samo dva odsto biomase za proizvodnju energije 1Ilustracija - Toplana na biomasu Foto: Pixabay/ADMC

„Na području pokrajine od tone stvorene biomase koristi samo dva odsto, a samo jedna bala sena može da zameni 3,5 litre nafte“, rekao je danas predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor na otvaranju konferencije o cirkularnoj ekonomiji u Skupštini AP Vojvodine.

“Da se korigujemo, promenimo ono što je u proteklih 50-60 godina postalo normalnost, jer nas je to dovelo u današnju situaciju“, poručio je Pastor.

Dodao je da temu cirkularne ekonomije doživljava kao “razmišljanja o mogućnosti obuzdavanja halapljivosti i vraćanju u normalnost”.

“Obuzdavanju halapljivosti velikih kompanija, da stvar profita nekako svedemo na racionalnost u trošenju resursa. Mislim da danas po tom pitanju ne stojimo dobro, a trenutna kriza u Evropi ne doprinosi rešavanju problema“, ocenio je Pastor.

Međunarodnu konferenciju “Od linearnog ka cirkularnom – bioekonomija u perspektivi cirkularne ekonomije u Srbiji – regionalni i lokalni pristupi” organizuje Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća “Alma Mons”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari