Penzioneri i radnici na minimalcu gube trku sa potrošačkom korpom

Podaci o kretanju plata i penzija ne potvrđuju tezu o ulasku u zlatno doba

Ostavite komentar

 1. Promenite naziv termina“potrošačka korpa“ u termin „POTROŠAČKA KESICA“

 2. Opet selektivan pristup. Čak i u objavljenoj tabeli imate crno na belo da je 2010 čoveku sa minimalcem nedostajalo 10.000 dinara do minimalne korpe a danas svega 6.000. Nisu građani opet toliko zaboravljivi. 2010 sa 16.000 niste mogli bukvalno ništa, jedva je bilo za tekuće račune. Dvoje ljudi sa minimalcem (32.000) je platilo račune i jelo hleb, mleko i paštetu ceo mesec. Danas sa 32.000 (ili dvoje sa 64.000) žive teško, ali kudikamo lakše nego pre 10 godina.

 3. pa celog života smo imali „korpu“
  a jedino kad se „dobro živelo“ je vreme kada su radnicima u lažnoj industrijalizaciji roditeqi sa sela slali svu hranu pa im je plata bila džeparac

  jes da nisu imali automobil radio TV veš mašinu centrlano grejanje, telefon, internet mobilne telefone a ni dvoje gaće

  ali su bili radosni i slavili „zajednički rođendan“ svakog 25 maja

 4. Vucic je udavio Srbiju, gradjani cute i trpe, izgleda da biraju bekstvo iz ovog ludila pre nego li da se bore protiv njega. Za razliku od 90-tih kada nismo mogli nigde da mrdnemo i pobegnemo od tiranina danas to kud i kamo lakse mozemo. Na zalost, sns hobotnica je opijena svojom medijskom snagom i svakog dana sve vise i jace stiska drzavu i narod. Pretis lonac u koji nas je ludacki rezim ugurao nema nijedan ventil kroz koji ce se pritisak smanjiti. Nama koji smo ostali ostaje samo jedan zadatak – da svrgnemo mafiju – cim pre tim bolje.

 5. ZAŠTO U PROCENTIMA ŠTO NE U BROJKAMA ,KAKO VLADI ODGOVARA TAKO BARATA ,KOLIKO SU CENE OTIŠLE OD 2071 GOD DO SAD ,ŠTA SE MOŽE KUPITI ZA 300 EVRA DOK PLATIŠ KOMUNALIJE .I ZAŠTO GOVORITE U EVRIMA KAD JE KOD NAS DINAR VALUTA NE OBMANJUJTE GRAĐANE .

 6. mali je uveo termin minimalna potrosacka korpa.
  To je korpa sa kojom je prezivljavanje navodno po snsu moguce.
  Prava potrosacka korpa sa minimalnom, veze nema.

 7. Teska su vremena eto i predsednik jede salamu,majonez,paradajz i po kile hleba na haubi.

 8. Infostan 10 hiljada, struja 3, gradski prevoz 3, internet 3, telefon 1.5, dazbine za zgradu 1, hrana 500×30.5=15250, sveukupno 36750 dinara. Za bilo kakav vanredni trosak mesta nema. Ko placa i kiriju ili kredit preko toga, nek mu je sa srecom. Minimalac je uobicajena plata. Cak i sa duplo vecom zaradom je opet nemoguce spojiti kraj sa krajem, jer ce se ostatak potrositi na kriiju, stambeni kredit ili vec neki vanredni trosak. Ja bih voleo da je stanje bolje, ali nije.

Ostavite komentar

Ekonomija

Naslovna strana

24. i 25. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.