Oglasili se direktor Uprave za zaštitu bilja i Ministarstvo povodom pesticida u breskvama i upotrebe hlorpirifosa

Ostavite komentar


  1. Hrvatima trebalo 12 sati za analizu a vi ne možete da uradite za 15 dana. Koje ste vi neznalice i lažovi ! Lažete i trujete svoj narod. Gde će vam duša ? Đubrad ste ! Na svetu nema ovakve vlasti.

  2. U svakoj apoteci ima insekticida na bazi hlorpirifos, licno neverujem u tu pricu jar je breskva dostigla 80. 100 dinara pa je ova prica samo da se obori cena.

  3. Ne trebaju novi inspektori vec da ovi rade za sta primaju platu,a koji je napravio sabotazu kazniti. Ukinuti korupciju.Ne razumem pre podne radis kao cistacica a po podne prodajes u prodavnici suhomesnato..

  4. Odgovor ministarstva poljoprivrede o ograničenoj upotrebi zabranjenog insekticida hlorpirifosa za regulisanje problema sa repinom pipom nema nikakvo stručno utemeljenje. U EU gde se ovaj insekt takodje javlja i nanosi štetu zasadima repe preporučena je upotreba ekoprihvatljivog Spinosada, koji je zahvaljujući svojim neekotoksičološkim svojstvima i dobrim aktivnostima unošenja još 2016. godine uveden u strategiju integrisanog upravljanja štetočinama protiv repine pipe. Istraživanja na terenu i uporedne testove sa ostalim insekticidima za tretiranje repine pipe objavila je Češka akademija nauka ( može se naći na netu)!
    Sram Vas bilo, dozvolili ste nekom trgovcu da pusti svoje deset godina stare zalihe otrova na naše njive samo zarad sopstvene koristi! Da li ste svesni da tu “repu” i sve ostalo jedu i vaša deca?

  5. Davno sam na pijaci prodavao svoj sicusni spinat.Oko mene sve listovi ko dlanovi.Uzeo sam pred svima grickati svoj spinat i uhvatio se red.Rekao sam svima idite i Pitajte druge da grickaju svoj spinat!Prodao sam na brzinu.Samo posteno!Jedi pred musterijom to sto prodajes!!!

  6. Ministar poljoprivrede odmah da da ostavku i da se sprovede postupak protiv namerno ugrožavanja zdravlja ljudi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.