Peti međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2024. 1Foto: Promo/ Agro Belgrade 2024

Peto izdanje Agro Belgrade 2024, međunarodnog sajma voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva biće održano od 25. do 27. januara na Beogradskom sajmu.

Na sajmu će učestvovati više od 500 izlagača, a prisustvovaće pored domaćih i regionalni proizvođači.

„Ovaj međunarodni sajamsko-konferencijski događaj predstavlja mesto poslovnih prilika, sticanja znanja i povezivanja proizvođača svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, kupaca, distributera i predstavnika maloprodajnih lanaca, potom proizvođača poljoprivredne mehanizacije i opreme, rasadnika, semenskih i hemijskih kuća, kao i drugih kompanija i stručnjaka iz industrije“, navodi se u saopštenju Sajma.

Agro Belgrade 2024 se organizuje uz podršku Projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda, Privredne Komore Srbije, dok je prijatelj sajma Budimka.

Na sajamskom delu događaja biće predstavljeno preko 500 izlagača iz Srbije i zemalja jugoistočne Evrope, uključujući i najveće svetske kompanije mašina, opreme i inputa, kao i proizvođače svežeg i prerađenog voća i povrća.

Nakon svečanog otvaranja, učesnici će tokom konferencijskog programa moći da čuju aktuelne informacije o ključnim temama za industriju, imajući u vidu sve globalne izazove.

Prvog dana biće prezentovani izvozni rezultati u 2023. godini i šta nas očekuje u 2024, kakva su očekivanja tržišta EU i Velike Britanije, a kakve mogućnosti nude evropske veletržnice, koji su trendovi u sektoru smrznutog i prerađenog voća i povrća i šta je neophodno za održivu proizvodnju jabuka namenjenih EU tržištu.

Druga dva dana, sajam će obeležiti teme kao što su proizvodnja voća i povrća bez ostataka pesticida, transport i logistika u voćarstvu i povrtarstvu, savremeni načini prenosa znanja, itd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari