Petrović: Privredni rast manji od 3,5 odsto

Došla na naplatu loša budžetska politika u pogledu javnih investicija, tvrdi predsednik Fiskalnog saveta

Ostavite komentar


  1. Izgleda da se sve svodi na ne kompetentnost onih koji odlucuju. Strane investicije u opste nisu investicije koje podizu permanentnu sposobnost zemlje domacina. One svoj profit, koji ostvaruje niskim platama zaposlenih,odnose u zemlje porekla tih firmi. Ne stvara se akumulacija kapitala. Ne re investira se u Srbiji vec se odliva napolje. Politika subvencija je totalno pogresna po svim parametrima. Jedino je dobra za statisticke brojeve sa kojima se oze manipulisati do bez svesti.

  2. Da se ja pitam, vas bih prvo otpustio. Pričate šta vam kaže Vučić, Dačić, Bajatović, Antić,
    Svake godine javno pričate a država propada
    Hoćete i EPS kao NIS za tepsiju ribe, možda će bato ili kum da kupe ili tajkuni a ti narode crkni
    Kako te nije sramota , star čovek a potkupljiv, misliš da su svi ludi…

  3. Rast privrede nam zavisi od roda kukuruza! Da nije zalosno bilo bi smjesno. Zato rezimski mediji bombarduju svakodnevno sa dolazecim zlatnim dobom u Srbiji.

  4. Ma koliko vi bili ,,strucnjaci,, jedno cu vam reci, nas rast BDP-a ove godine nece biti veci od 2%. Ima mnogo razloga a navescu nekoliko.
    1. Ova vlast je NESPOSOBNA da podigne rast, oni pune budzet, porezima i otimanjem og penzionera i radnika.
    2. PAd potrosnje koje je evidentan uticace i na pad proizvodnje, nas je svake godine za 100.000 manje sto prirodnim putem sto migracijom mladih koji najvise trose.
    3. takse koje su nam uvedene os trane Kosvova.
    4. Poljoprivreda koja je zamajac za preradjivacku privredu, posustaje zbog slabih subvencija i klimatskih prilika, i APATIJE poljoprivrednika, Svake godine je 20-30.000 manje poljoprivrednih gazdinstava. Samo proizvodnja kukuruza nam donosi preko 3% BDP-a, Ako nebude julske kise eto nama pada od 1,5-2% BDP-a……….

  5. Poštovani moj profesore,
    Sve što je proizašlo iz naroda ima određenu specifičnu težinu,a narod je rekao:
    -Ko je lud,ne budi mu drug
    -Ko sa đavolom tikve sadi,o glavu mu se obijaju.
    Srpska ekonomija je na staklenim nogama i staršno nepouzdana za bilo kakve prognoze.Apsolutno se slažem da će rast pasti ispod 3 procentna poena,a da bi se kod običnog čoveka osetio boljitak u životu potreban je rast iznad 6%.I to treba reći građanima.To što će politika „okriviti“ za sve ovo, takse koje je uvela Priština je u najmanju ruku ludost.Srpski izvoz koji u toj meri zavisi od Kosova sasvim govori o moći Srpske ekonomije.
    Gde je rešenje?
    Njega jednostavno nema.Nema ga iz razloga što političkim i poslovnim elitama Srpska ekonomija služi za lično bogaćenje.To se odnosi na prošle,sadašnje,nažalost i buduće.Problem je u glavama i strasti ka neviđenoj gramzivosti da se uzme sve ono što ti po bilo kom osnovu NE pripada. Dali će se to u budućnosti korigovati,odgovor je sasvim sigurno NE.
    Poštovani moj profesore,ili sve u lice ovom narodu i elitama koje ga vode,ili napustite sve ovo. Mislim da vam ne treba da vama kao šlagom premazuju tortu od blata.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.