PKS: Karneks pobedio na takmičenju za najbolju srpsku kobasicu

Ostavite komentar


  1. Samo tih nagradjenih kobasica nece biti na trzistu. Davno sam cula izreku id gospodina koji davno radio u Institutu za meso “ Ne daj boze sto mi zena misli, i mesar stao u kobasicu stavi“ Suhomesnati proizvodi si nam grozni primer praske sunke koja je nekad bila delikates,sad nesto slano puno vodei verovatno je vise ne prave od buta

    1. To se pravi,odavno od sojinih ljuspica-pink boje…!! Jos je Soja-protein , 1996.god. na sajmu u Novom Sadu,prikazao taj proizvod…To su Vam tzv. Praske sunke -danas…
      Za kobasice,ne bih znao kasti,od cega se pravedu…

      1. kobasica se može napraviti od svih delova koji mogu da se (sa)žvaču. sa viršlama i paštetama se otišlo korak dalje , u te prerađivine ide sve što mašina može da samelje . .

  2. Srpska kobasica je zasticena vise od 30 godina . Neka se pravi po toj recepturi , ne treba sad izmisljavati toplu vodu. Soje ni na vidiku jer se onda nije koristila za ljudsku upotrebu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 10

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada?

Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.