PKS pozvala privrednike da se prijave za izložbu 'Dubai Ekspo 2020' 1Foto: N1

Privredna komora Srbije (PKS) danas je, povodom predstavljanja privrede na Svetskoj izložbi „Dubai Ekspo 2020“, pozvala privrednike da do 23. avgusta prijave učešće u poslovnoj delegaciji za prvu tematsku nedelju „Klima i biodiverzitet“ koja će se održati od 3. do 9. oktobra 2021. godine.

Pitanje klimatskih promena i očuvanje biodiverziteta ove godine otvara tematske nedelje na Svetskoj izložbi u Dubaiju, koja počinje 1. oktobra 2021. i traje do 31. marta 2022.

„Imamo kompanije koje će, sigurni smo, iskoristiti mogućnost da budu deo delegacije Srbije u okviru prve tematske nedelje i daju značajan doprinos cirkularnoj ekonomiji i održivom razvoju naše planete“, istakao je šef kancelarije PKS u Dubaiju i B2B direktor „Dubai Ekspo 2020“ Marko Selaković, pozivajući privrednike da se prijave za ovu tematsku nedelju.

Tokom trajanja „Dubai EKSPO 2020“ biće održano 10 tematskih nedelja, a posle prve Klima i biodiverzitet slede: Svemir, Urbani i ruralni razvoj, Tolerancija i inkluzija, Znanje i edukacija, Putovanja i umrežavanje, Globalni ciljevi, Zdravlje i velnes, Hrana i agrikultura i Voda.

Za svaku od tematskih nedelja očekuje se značajno prisustvo domaćih stručnjaka i predstavnika srpske privrede, za koje učešće na „Dubai EKSPO 2020“ predstavlja put ka izlasku na svetsko tržište i važnu ulogu u rešavanju globalnih izazova čovečanstva, navela je PKS.

Svetska izložba u Dubaiju održava se pod sloganom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“, a centralni događaji koji se odnose na predstavljanje Srbije biće organizovani u nacionalnom paviljonu, površine od 2.000 kvadratnih metara, koji će se nalaziti u tematskoj celini „mobilnost“.

Tema nastupa Srbije na Svetskoj izložbi je „Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost“.

Poručeno je da će tokom trajanja svetske izložbe privrednici iz Srbije biti u mogućnosti da koriste prostorije PKS, opremljene svom potrebnom infrastrukturom, u slobodnoj zoni Južni Dubai gde se i održava manifestacija.

Prostor će predstavnicima kompanija biti na raspolaganju za promociju proizvoda ili usluga, poslovne razgovore sa potencijalnim partnerima, kao i za otpočinjanje posla u emiratu Dubai.

Predstavljanje Srbije na „Dubai Ekspo 2020“ simbolički je predstavljeno i inspirisano vinčanskom civilizacijom, a izložbena postavka paviljona prikazuje savremenu Srbiju kao prirodnog naslednika ove kulture, stare više od 7.000 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari