Po nekoliko sati dnevno bez struje na zimu? Prave se planovi restrikcija, Srbiji nedostaje 500 megavata na sat

Ostavite komentar


  1. Onomad reče ministarka ‘da neće biti problema oko struje…’, možda žele da naprave problem, pa da ga Gospodar reši za par minuta …

  2. Ko vodi državu čudo je da ujutro ima hleba i vode…kakva struja, kakvo grejanje…ko da obezbedi, kradikali?!

  3. da li je neko odgovarao krivično ili na neki drugi način zbog toga što sad uvozimo struju i plaćamo je 630 EUR/Mh …?

  4. Najnormalnije je da već postoje planovi restrikcija.
    I ne znam zašto se već ne primenjuje štednja struje bez restrikcija.

  5. SVAKA, DOLAZECA VLADA PUNO OBECAVA ALI SE KASNIJE SVE TO DRUGAČIJE DESI. SAMO DOK ZAUZMU FOTELJE SVE CE ONI OBECATI. TEŠKO SAMO POŠTENOM NARODU.

  6. resttrikcija već davno postoji samo se ne zove tako,restrikcije su zanemeriljive kao ušteda

  7. Za ovakvo stanje u Epsu,treba da slede ostavkecda se pozovu svi na odgovornost,prvo ministarka pa onda,svi za njom. Srbija je dozivela sa svojih par rudnika uglja,da nema uglja u prodaji,da nema drva i peleta pored toliko sumskih povrsina,ovo vise nema veze sa politikom,nego sa nacinom vodjenja i upravljanja zemljom,ko i zasto blokira prodaju uglja,ko i zasto blokira prodaju peleta,zasto Srbija pored svojih rudnika mora da uvozi ugalj,ne radi vece ponude nego zato sto nema naseg uglja,i nemojte nas vise mantati da je to zbog rata u Ukrajini.

  8. 12 h imaš,12 h nemaš.
    Kao nekad u najbolja vremena.
    A u naj najboljim danima zimi bilo 4 h imaš,a potom nenaš.A biće kad dođe.

  9. A tolike investicije i investitori stanovi zgrade apartmani strana ulaganja fabrike a fali nam svake godine struje a sad ce restrikcije jer je neko naredio

  10. Pa nek pogase po distribucijama TA peći koja postoji u svakoj kancelariji i hodniku i to one najveće 6 kso i klima uređaje koje se uzgred budi rečeno leti i ne gase a stoje na 16 stepeni pa kad im malo zahladi oni otvore prozor da uđe topliji vazduh. Ovo isto rade i zimi čim je toplo otvori prozor dauđe hladniji vazduh ali se uređaji ne gase. Samo me zanima ko to sve plaća. A o uštedi pa nek Grčić nabavi čoumur za pećenje prasića i jagnjića pa direktno u Obrenovac i stvar rešena.

  11. Postavlja se pitanje kako smo od izvoznika struje, sa viškovima uglja, spali za par godina pod naprednom vlašću na to da nemamo uglja i da uvozimo struju. U ozbiljnoj državi bi letele glave zbog takve situacije ali počevši od 90tih mi smo sve manje država, a sve više plodno tlo za lopove.

  12. Kako vas nije stid i sram da sve sto propada opravdavate ratom u Ukrajini i losim stanjem u Evropi? Zar i oni imaju AV, Mihajlovicku, Grcica i ostale?

  13. Ako restrikcije budu u vreme Predsednikovog obraćanja naciji, molim da mi se neutrošena struja uračuna po CRVENOJ tarifi! Zahvaljujem!

  14. Možemo mi i da sedimo u mraku i kusamo hladnu kašu! Bitno da nam jelka u Knezu sija od Oktobra do Marta! Živeo kralj!

  15. Jaoj što će to biti zanimljivo, ima struje nama struje.
    Biće veselo u mraku, možda ova odluka o restrikcijama dovede do povećanja nataliteta u Srbiji.
    O kakva renesansa nas čeka.
    U to ime živeli.

  16. Ako bude restrikcija,svi na ulicu da smenimo ove nesposobne u EPS u,počevši od Zorane.
    Hvala.

  17. Da se Beograd isključuje po blokovima ali kad bi smeli,jer ostatak Srbije duplo manje troši !

  18. Nabavljamo struju za 620e a prodajemo za 40eMh. Možemo jer imamo para??? Odakle pare? Zašto neznamo odakle državi pare? Znamo, sve piše u Bužetu, iz izvornih prihoda. Ali nemožemo oporezovati bos i gladan narod! Šta nam ostaje – Rasprodaja koja traje već duži period. „Junaci doba zlog“ su na delu.

  19. Ministarka Energetike neka da ostavku pod hitno ako uvedu restrikcije struje. Sam ću sebi proizvoditi struju iz planete ili iz pritiska vrele vode na turbinu generatora

  20. Ovi cak ni matematiku neznaju. Ja za 300-320kw mesecno placam oko 4000 to nikako nije 5,5-6 dinara po kilovatu kako oni pricaju to je 11-12 din po kilovatu a to sto oni to objasnjavaju sa obracunatom anagom mernim mesto i ostalim glupostima sve to ide epsu

  21. Jedna vetrenjaca kada radi 8h ceo Vrsac ima struje 24h…U okolini Vrsca ima 20 takvih vetrenjaca

Ostavite komentar


Ekonomija

Mali: Čelnici MMF-a u Vašingtonu pohvalili Srbiju, idemo dalje u reforme 10

Mali: Čelnici MMF-a u Vašingtonu pohvalili Srbiju, idemo dalje u reforme

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se u Vašingtonu sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalinom Georgijevom koja je, kako je istakao, pohvalila sprovedene reforme u Srbiji istakavši da smo, zahvaljujući našim ekonomskim rezultatima i reformama koje smo sproveli, zaslužili mesto na kom smo sada.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.