Počela isplata otpremnina za 280 radnika FRA, četiri dana posle protesta

Ostavite komentar


  1. vlada vrsi selektivno socijalni program za firme u restruktui-ranju.prvi stecaj fra je zaveden 2015 kad je vlada pozvala sindikate da prijave radnike za socijalni program i kad je od eu dbijeno 250milona evra za tu namenu.sindikat solidarnosti fra je prijavio 60 zaposlenih.av je rekao da ne da pare,i da je restruk -tuiranje zavrseno,pa je napravljena razvojma banka a ministar privrede postao je njen direktor.radnici su poslti u penziju.pio im nije dao penzije zbog neuplacenog doprinosa.bez zdravst. knjizice bez novca radnici su se razboljevali i umirali od nemastine.za to je znala vlada i direktori koji su u dilu.novca je imalo ali je poslovanje vrseno preko asignanata bliskim sns. blokirana je isplata izvrsnih i pravosnaznih presuda kod sudova od strane av i vlade.u krivicnom postupku zbog neuplate pio sud u cacku je doneo presudu,da direktor nije imao svesti,da treba da uplati pio i oslobodio ga krivice.pravo na socijalni program i uplatu pio imaju svi koji su od 2010 god. otisli u penziju.izvrsen je zlocin protiv covecnosti.dipl.ing.sa 30god.staza u fra dobio je penziju 11000 din.vlada bi da poveze staz inzenjeru i cistacici po minimalnoj ceni rada.sindikat solidarnosti je eliminisan,i prognan,a clanstvo obespravljeno ukoliko nema dogovora i resenja sa vladom zalicemo se evropskim institucijama.iako postoje pravosnazne sudske presude o isplati pio nekim radnicima,one nisu izvrsene zbog blokade sudova od vlade i direktora.fabriku koja je imala najveci izvoz od 1,1milijardu dolara opljackali su:direktori, sudovi, advokati,direktorski sindikati pod pokroviteljstvom vlade.sta je sa akcijama radnika,sa poravnanjima,sa sudskim presudama?zasto rukovodstvo i poslovodstvo nije izvedeno pred sud za sve zlocine koje su cinili.zasto nije izabrano novo rukovodstvo, obezbedio se posao i zaposlilo 2000cacana.fra se navodno daje u zakup policajcu preko koga se vrsilo poslovanje bez kontrole asignacijom bliskom sns.sta ce policajcu fra?od 4500zaposlenih svelo se na200 botova sns.ovo je jos jedna u nizu pljacki privre- de srbije od strane politickih partija,koje su unistile do cega god su se dohvatile.cacak je po privrednom razvoju posle maribora bio drugi grad u jugi.od privrede cacka ostala jos sloboda. umesto da resavaju probleme,politicari ih stvaraju,a od njinih glupost,bahatosti i neznanja srbija ce jos dugo dugo i nazadovati i bolovati,a gradani ce biti najveci siromasi galaksije.vec sada cacak je grad bez sadasnjosti i bez buducnosti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.