Počeo da radi tim za zaustavljanje odliva mladih iz Srbije

Ostavite komentar


  1. Ja imam skoro 50 godina, radila sam strpljivo i marljivo, rodila dvoje dece, placala poreze i doprinose…i sada strepim od toga da dockema starost u Srbiji, sa nekom smesnom penzijom i uverenjem da je super ukoliko samo sita i cista- drugo mi ne treba. Zato ja sa platom od 40 hil. Dinara za koju strepim svakom meseca iznova da li cu je primiti, ne zelim da nardnih 15 godina provedem u Srbiji, da me rodjena drzava pljacka i vredja mi zdrav razum. Ono sto mi je ostalo od radno spospbnih godina moram da iskoristim da zaradim dovoljno novca za pristojnu starost. Tako da drzava odmah by the way moze da osnuje i radni tim kako bi sprecila starije gradjane od emigracije.

    1. Dragana, samo hrabro!!!!! Zelim Vam da budete dovoljno snazni da napravite taj prvi, i najvazniji korak: napustite tu vuko*ebinu od drzave!!!……posle ce sve biti mnogo bolje i lakse!!!!!!!

    2. njihove pare su pretupane devedesetih, sada mi punimo taj fond, a taj novac ide na isplate penzija naših roditelja. Kada dođe vreme da mi primamo penziju neće imati ko da puni penzioni fond. Moje dete je otišlo iz Srbije, drugo odlazi čim završi faks. Nema kuće u komšiluku iz koje bar jedno dete nije otišlo iz Srbije i nema nameru da se vrati. U privatnim firmama ne možeš da vučeš porodična stabla kakva postoje na univerzitetima, u javnom sektoru, javnim preduzećima, pravosuđu i javnoj upravi i sada takvi prave nekakav tim koji bi zaustavio iseljavanje. Misle li oni da se kopčamo na leđa?

  2. Razlozi: za odlazak mladih
    1. Mala plata – neresivo vec 7 godina. A bogami i duže.
    2. Ne žele šefa sa kupljenom diplomom.
    3. Nemaju novca za privatnog lekara.
    4. Lepo može da se živi samo od politike.
    5. 16 predmeta u školi i 35 casova nedeljno.
    7. Svskodnevne obmane preko sredstava informisanja.
    8. Ne interesuju ih pobede naše vlade u ratu sa albancima, hrvatima, bakirom, milom , tačijem., stranim službama ..
    9. Nepismeni u džipovima
    10. Veronauka, kosovski mit , patrijarh, Rusija.

  3. Uzimajuci u obzir vasu kreativnost i „iskrenu“ zelju da zaista zaustavite odlazak mladih, od ovoga nema nista (kao i od svih drugih poslova koje ste zapoceli). Vasi eksperti tipa sofera u liku ministra, ili keramicara u liku vaznog bezbednosnog funkcionera, ili falsifikatora u likovima drugih ministara, zaista vas kvalifikuje za velika dela. Aferim!

  4. Bavim se i zanatsvom i poljoprivredom i ovde LEBA NEMA . Vucica i Krkobabica i …. mi dosta . Da bi mi prezivela porodica moram da idem sa 50 g . Od vasih lazi mi je muka

  5. Bravo za „tim“ Vi ste tipicna druzina za zamlacivanje i zaglupljivanje naroda. Ukinuli ste ministarstvo za dijasporu, u mesto da ga omasovite i pozovete mlade ljude iz dijaspore koji govore nekoliko jezika, imaju doktorate pravih fakulteta, drze prestizne funkcije raznih korporacija da ste seli sa njima i videli kako i sta treba da se pokrene privreda Srbije. Ne. Vi gospodo dajete milione dolara strancima koji zaposle nekoliko radnika sa platom od trista evra i hocete da zadrzite ljude u zemlji. Danas jeda zanatlija na zapadu zaradi toliko za jedan dan.Dali vas car misli da moze, osnivanjem raznih stranackih komiteta da laze mlade i skolovane gradjane. Sigurno ne. U vasem budzeti ne postoji stavka za pomoc inovatorima, za pomoc naucnim istrazivanjima, za pomoc institutima koji istrazuju razne oblasti. Nemate nikakav plan za razvoj Srbije srpskim parama. Sve ste ulozili u strance. Verovatno daju bolju proviziju. Ja, koji sam hteo da dodjem i ulozim u Srbiju,kad sam video da moram da se „okumim“ sa lokalnim badzama pa jos sa zelenasima pa povrh svega, pravni sistem ne postoji i nemam kome da se zalim ako nesto krene po zlu, odustao sam i ne razmisljam vise o toj ludosti. Jedini recept za zaustavljanje odliva mozgova je da ponudis bolje uslove od drugih. Da bi to mogli morate da napravte plan i strategiju za buducih, bar deset godina. Da zaboravte kupljene doktorante i vratite se na kvalitetno obrazovanje. Da novac koji i onako pozajmljujete, ne dajete Klintonu, vec ulazete u istrazivanja, inovacije, nove materijale, da vam Univerziteti rade prjekte i nadzor nad njima. Da zaboravte partisko zaposljavanje na svim nivoima. onda ce mladi mozda,kazem mozda, jer smo izlagani mnogo puta, poceti da razmisljaju da stvaraju karijeru u Srbiji. Ovako? Bez institucija,bez plana, bez jakog pravnog sistema nema, nam spasa.

  6. Pa valjda treba da postoji neki internet stranica. Necemo valjda da citamo o tome po novinama. Ovakav tim treba da ima svoj portal i da se baremo digitalno priblizi svojoj ciljnoj grupi. Bez toga sve ostalo je fikcija a rezultati ocekivano losi.

  7. Pa eto rešenja. Neka tim za zaustavljanje odliva mladih iz Srbije broji stotinu hiljada članova. Dajte im plate od najmanje 1000 evra i rešiće se problem za naredne tri godine. Onda osnujete i drugi tim sa platama od 2000 evra za zaustavljanje odliva mladih iz Srbije koje ne može da zaustavi postojeći tim za zaustavljanje odliva mladih iz Srbije… I tako godinama dok svi ne postanu članovi tima.

  8. Kakva obmana Bože blagi !!!
    evo par pitanja i odgovora.
    – Ko je se od ovih članova vratio iz inostranastva?
    Niko, sve mladi parisjski foliranti
    – Kakav im je CV i reference koje ih kandiduju za tako vežna, atraktivne i
    lepe pozicije.
    Odgovor. lepo lepe plakate i verni su pretpostavljnim i aktivni u propagandi.
    – Šta oni zapravo predlažu ili kakve ideje imaju da se reše ovako teški
    problemi.
    Odgovor, nikakve cilj je da se naivni ili neuspešni tamo, vrate i stacioniraju
    ovamo. Superironiji koje je sistem zapada proverio i njihov kvalitet
    potvrdio, kroz zaradu, neće doći ovamo da ih ovi dilberi vantaju i prevode
    žedne prako vode.
    Ima tu još more pitanja i dilema.
    Ali, dobro, važno je da je javnost saznala da se na tom problemu predano radi. Na prvom sastanki su se konstituisali i upoznali. Na dugom će se razglabati markovi konaci i usaglašavati razlike na pristup problemu.
    Kad se taj trend aktuenih tema iscrpi preći će se na neki drugi urgentniji problem kao na primer – MLADI I BELA KUGA.
    Srbija je ovo brale. Nikad dosta gluposti. A život teče li teče i uliva se u civilizacijski besmisao.

  9. Kakva zvučna imena, kakav tim stručnjaka….više liči na tim koji treba da podstrekne iseljavanje mladih iz Srbije

  10. Kad ovaj Sofer bivsi Jorgovankin bude radio ono zasta je kvalifikovan mozda nesto i bude pametno,do tada adio….

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.