Počeo godišnji remont "Vlasinskih hidroelektrana" koji će trajati do 18. oktobra 1Vlasinsko jezero, Foto: Dušan Pešić/Danas

Od danas do 18.oktobra trajaće redovni godišnji remont postrojenja u četiri „Vlasinske hidroelektrane“, zbog čega je na području xcele Opštine Vladičin Han do kraja remonta uveden poseban režim u vodosnadbevanju.

Opštinsko veće u Vladičinom Hanu danas je donelo odluku po kojoj se uvode mere racionalizacije u potrošnji vode u vreme trajanja remonta na hidro sistemu „Vlasinsinskih hidroelektrana“ iz čijeg se sistema ova opština snadbeva vodom za piće.

Do kraja remonta ovom odlukom predviđene su restrikcije u snadbevanju vodom na području cele opštine uključujući i seoske mesne zajednice, gde je zabranjeno polivanje bašti, pranje automobila i tepiha, kao i zabrana rada preduzećima koje vodu koriste kao osnovni izvor svoje delatnosti (perionice automobila, tepiha).

Lokalno javno preduzeće „Vodovod“ vršiće stalni nadzor u potrošnji vode na teritoriji opštine, a u slučaju prekoračenja mera biće izricane kazne i pojačavane restriktivne mere kako bi se obezbedilo dovoljno vode za domaćinstva i prioritetne ustanove u zdravstvu i obrazovanju.

U vreme trajanja remonta širi delovi opštine, pre svega seoske mesne zajednice bez napajanja vodom ostajaće od 12 sati u podne do 22 sata uveče.

Ukoliko dođe do većih nestašica vode, žiteljima samog grada i seoskih mesnih zajednica biće obezbeđeno snadbevanje iz cisterni sa pijaćom vodom, navodi se u saopštenju lokalne samouprave u Vladičinom Hanu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari