Počinje 12. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu 1Foto: promo

Dvanaesti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma održava se u Kragujevcu od 25. do 27. novembra, a organizatori smotre su „Šumadija sajam” i Gradska turistička organizacija „Kragujevac”.

Zvanično otvaranje manifestacije je danas u 11 sati a sajam će svečano otvoriti Jelena Milenković Orlić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine,turizma i telekomunikcija.

Prisutnim gostima će se takođe obratiti Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma, Bojan Pavlović, direktor GTO „Kragujevac” i Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Po rečima organizatora u cilju predstavljanja turističkih potencijala Srbije i zemalja regiona ova međunarodna smotra turizma i seoskog turizma okupiće i ove godine u Kragujevcu brojne izlagače (preko 50), nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije. U hali „Šumadija sajma” turističke agencije će predstaviti objedinjenu ponudu za zimu 2021/2022, a tokom sajma promovisaće se i hotelijeri, turistički centri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva, vinarije…

– Potrudićemo se da i ove godine obezbedimo sagovornike iz instuticija nadležnih za rešavanje problema sa kojima se suočava turistička privreda i obezbedimo predavače koji će nam ukazati na mogućnosti obezbeđivanja dodatnih izvora finansiranja poboljšanja kvaliteta usluge, najavljuju organizatori sajma.

Tokom tri sajamska dana stručni žiri u kojem će biti predstavnici nadležnih republičkih institucija i lokalnih turističkih organizacija izabraće najuspešnije izlagače i poslednjeg dana Sajma biće dodeljene nagrade za kategorije: najuspešnija promocija, najuređeniji izlagački prostor i najbolji promo materijal.

I ove godine u okviru ove manifestacije organizuje se „Sajam zimnice” na kojem učestvuju proizvođači zdrave hrane i pića.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.