„Pogonska spremnost“ Infostanu donosi 10 miliona evra

Donošenje nove stavke u računima za održavanje vodovodne mreže potpuno neopravdano, smatra stručna javnost

Ostavite komentar


  1. A ja mislila treba vam za silne botove koje ste zaposlili.

    1. KoKo ce pokriti gubitke trga, prodaje oruzja Mudzahedinima I ostale marifetluke ove vlasti?

  2. Reč je o taktici da ta poskupljenja rasporede na veći broj dažbina kako bi to prošlo nezapaženo-bruka šta nam rade.

  3. KoKo ce pokriti gubitke trga, prodaje oruzja Mudzahedinima I ostale marifetluke ove vlasti?

  4. Infostan je omiljeni haraclijski alat svih vlasti od Slobe naovamo. Jos je vas omiljeni Djido izjavio „ljudi moraju da shvate da sto veci sistem daljinskog grejanja to je skuplje grejanje“ i ostao ziv. Ako mislite da bi neka buduca promena vlasti promenila omiljenu kasicu-prasicu svih vladara, silno se varate. U prilog tome ide i to da kad probate da se dogovorite u poslovnicama infostana o bilo cemu, dobijate pomerene odnose i pretnje koji podsecaju na Stanford eksperiment. Toliko je patologija zvana sistem objedinjene naplate progradirala. Bojim se, previse.

  5. Pošto je mesečna potrošnja vode za nas dvoje u stanu 434 dinara, ovih 121 dinar za „„pogonsku spremnost sistema“ smatram kao poskupljenje od 27%. A može da se imenuje i kao porez na budale, kakvim nas g. Vesić i smatra.

  6. Gledaj sad kad botovi horski navale „šta se bunite, pa to je samo 121 dinar mesečno, to nije ništa, to je samo par žvaka ili kutija šibica mesečno, bla, bla, bla“.
    Da, ali dragi moji botovi, to su i otprilike dva „Informera“, „Blica“ ili „Kurira“ mesečno! Odsad ih neko dvaput mesečno neće čitati, ostaće uskraćen za ložačke informacije iz njih, pa možda čak i progleda, a to može biti opasno!

  7. Pogledajte u racunima INFOSTANA stavke: 1.)ODRZAVANJE KUCE BEZ LIFTA-?; 2.)-DIMNICARI; Dali neko zna sta znaci i zasto se naplacuje STAVKA -1( u kucama bez lifta); A za stavku 2,recite mi kada ste poslednji put videli u svojoj kuci DIMNICARA ?. Trazio sam objasnjenje od Infostana, pa su me uputili na Gradsku skupstinu. Sta mi to placamo i zasto, kada ne dobijamo nikakav SERVIS, za taj novac. Koliko novca nam uzimaju samo mesecno i sta rade sa njim?. Ovo je CISTA OLJACKA i DOKLE TAKO?! Ovo je pitanje za sve NAS!

  8. U cenu kubika vode je uračunat deo koji se odvaja za održavanje. Ostaje pitanje gde je završni račun i koliko ima koji ništa ne rade. Zadnjih 20 godina ništa nije obnovljeno od kapitalnih pogona, ni jedno novo izvorište nije izgrađeno, o preradi odpadnih voda da i ne govorimo. Ako znamo da je cena vađenja vode 0,1 Euro, prerada isto toliko i čišćenje je 0,15. Ostaje pitanje gde je ostatak para? I još jedno pitanje zašto je kvalitet vode opao u zadnjih 20 godina i koje dozvolio gradnju vikendica na savskom nasipu ako odatle ide 30% vode za ceo Bg? I naravno gde su novira da to ispitaju?

  9. Taksa na pogonsku spremnost sistema je čista pljačka vladajuće kamarile, kojoj su potrebni dodatni novci za visoke plate svojih nesposobnih neznalica. Taksa je u potpunoj suprotnosti sa Zakonom o komunalnim delatnostima, u kome jasno piše da je osnivač (grad) u obavezi da obezbedi sve potrebne uslove za obavljanje komunalne delatnosti i da potrošači komunalnog proizvoda ili usluge ne mogu biti taoci nesposobnih pljačkaša. Ako neko udruženje potrošača ne obori ovaj namet pred Ustavnim sudom, uskoro će se Vlasi dosetiti da i Parking servis može da naplaćuje dodatnu taksu, jer ima sistem obeleženog prostora, pa još i osvetljen. A i javni prevoz, jer autobusi krstare ulicama, pa je potrebno njihovo održavanje, koje prodatim kartama za uslugu prevoza ne mogu da pokriju. Kolika li će biti taksa za postojanje tunela, šina i super-vozova kad bude Metro gotov, ne smem niti da pomislim.

Ostavite komentar


Ekonomija

NBS: Srbiju već smatramo zemljom investicionog ranga 8

NBS: Srbiju već smatramo zemljom investicionog ranga

Pored veoma uspešnih sastanaka sa najvišim zvaničnicima i rukovodstvom Međunarodnog monetarnog fonda, delegacija Republike Srbije je tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama obavila niz sastanaka sa velikim brojem najznačajnijih međunarodnih investitora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.