Poljoprivreda i prehrambena industrija čuvaju pad BDP-a u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Malo ste se preracunali zita nije posejano 10 posto od onog sto pricaju na Pinku i TV kod brata Ramba Bujosevic. Ko vozi od Dimitrovgrada do kelebije nek vidi sam nema zita posejanog na svaki 50 kilometar ima ponegde jecam i jesenji ovas.

  2. Pogrešan naslov. Iz njega se da naslutiti da poljoprivreda i prehrambena industrija doprinose padu BDP, a u stvari je obrnuto.

  3. Nadam se da je ministarstvo poljoprivrede sagledalo specifičnu situaciju seoskih sredina i manjih mesta. Poljoprivrednici ne traze novac već mogucnost kretanja od 05-20 časova, u poljima, u bastama, u voćnjacima, u vinogradima, oko stoke. Seosko i gradsko stanovnistvo zive POTPUNO DRUGACIJE, imaju razlicite potrebe, navike, ritam, rad . . . Ne moze se istim merama i na isti nacin boriti protiv korone u gradu i na selu. Ako hocemo da u maju i junu jedemo sveze povrce, bio hranu, sir i zivinu, moramo ljudima omoguciti kretanje i rad.

  4. Naravno da su ove dve grane jedni od stubova privrede,zato ste i zatvorili veletržnice i lokalne pijace a ostavili strane trgovinske lance da se cenovno iživljaju.

  5. MMF predvidja rast za 2021.g. od 7,1% BDP-a, OPRAVDANO jer zna da ce u Srbiji doci do smene ove NESPOSOBNE vlasti, i da ce konacno na celo drzave doci SPOSOBAN, PAMETAN, ZDRAV covek.

  6. Svi se uzdaju u poljoprivredu a ova vlast je pored penzionera najvise UNISTILA poljoprivredu, Subvencije su smanjene, gorivo bez subvencija jedino u Srbiji, cene poljoprivrednih proizvoda najnize, jer ih formiraju tajkuni OTKUPLJIVACI, a drzava zmuri. Samo za vreme SNS vlasti ugasilo se predko 250.000 poljoprivrednih gazdinstava./eto nezavisni novinari istrazite ovaj FENOMEN/.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.