Poljoprivrednici na sastanku sa gradonačelnikom Subotice 12. marta u Gradskoj kući 1Foto: Pixabay/VillainGroup

Članovi Unije poljoprivrednih udruženja Subotice, koju čini osam udruženja, saopštili su danas da će sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem i gradskim službama razgovarati o merama u poljoprivredi u utorak, 12. marta, u Gradskoj kući, u 12 časova.

Oni su danas zatražili hitan sastanak sa gradonačelnikom, predsednikom Saveta za poljoprivredu i Službom za poljoprivredu grada Subotice kako bi razgovarali o spisku budućih mera za 2024. godinu koje se, kako navode, ne poklapaju sa onim što je dogovoreno prošle godine.

„Smatramo da ono što smo 4. marta dobili kao odgovor od grada i ono što stoji u spisku mera Nacrta programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Suboticu, koji je 20. februara doneo Savet za poljoprivredu, većim delom ne odgovra onome o čemu smo razgovarali na sastancima i da se apsolutno kosi sa ciljevima koje je grad potencirao, a to je da se putem mera pruži podrška što većem broju poljoprivrednih proizvođača“, naveli su ranije danas predstavnici Unije.

Predstavnici Unije su 12. decembra 2023. godine dostavili Službi za poljoprivredu predlog njihovih mera o čemu su već razgovarali tokom dva sastanka koja su tokom prošle godine održana sa predstavnicima grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari