Pomoć privredi u Srbiji najveća u regionu i deseta u Evropi

Finska i Nemačka će za mere odvojiti čak petinu BDP-a, dok su najskromnija davanja predvidele Severna Makedonija (0,2 odsto) i Albanija (1,3 odsto)

Ostavite komentar


  1. I kod nas svega 0,2 % ali bednh 120 miljardi,dodise 1,2milijarde bec potrazuje swissair (avio kompanija) onda ostale velike kompanije ,za nas obicne smrtnike ce biti dobro ako zavrsimo sa pozitivnom nulom ali hvala Bogu , nemamo Vucica.
    Pozdrav iz CH

  2. Jedno je obecati a drugo je to ispuniti.Mislim da je ono drugo.Kao ono sa 100 eura.

    1. Naled je ispostava Ane Brnabić i njenog brata, preko koje se plasiraju različita rešenja njihovih firmi. Oni su iznislili lokatore na kamionima, što je sektor logistike koštalo skoro 200 miliona evra u 2019. Oni su izmislili i lobirali kod NBS da DINA kartica mora biti obavezna kada uzimate karticu u banci. Ima tu još puno toga, gde se privredi i gradjanims otimaju pare, a od ovih 5 milijardi evra većina tog novca nećeni doći do privrede. Videćete da je to medijski spin, jer oni svi manipulišu zvaničnim podacima već godinama.

  3. Pored očiglednih grupa: turizam , Hotels, ugostiteljstvo ( ugostiteljstvo će se brzo oporaviti ) zatim neprehrambena maloprodaja , kladionice i sport koji će se takodje brzo vratiti u normalu najugroženija će biti gradjevina, stanogradnja i gradjevinska industrija. Kada ekonomiji ide dobro gradjevini ide najbolje, ali kada je privreda u padu gradjevina je u ponoru . Potrebno je da država održi nivo investicija , kao i da se vrate ( bile na snazi od 2009-2015g) subvencije za kupovinu stana.

  4. Ovi što ispituju da li uopšte znaju svoj posao. Kojih 5 milijardi Eur-a. Da li Vi znate da računate.

    1. Imate još jednog istomišljenika.Ako su oni utvrdili da je ( nekome) urađeno nešto jako dobro – onda teško tome.
      Ne veruj Danajcima ni darove kad nose!

  5. Sve izraženo u BDP, nigde u realnim ciframa.
    Ako se samo sve ovo preračuna u evre sve će početi da izgleda potpuno drugačije, a ako se pogleda struktura pomoći i kako i kome se pomaže tek tada će sve da bude prava slika.

  6. Sa jednom ispravkom, toliko je kod nas obećano da će biti podrška, a kod drugih se već realizuje… Mi smo uvek u perfektu, nikada u prezentu…

  7. Sad kad krenu „istrazivacki“ radovi do izbora, ima Bog da nas vidi. Kakva Evropa, Kakvi bakraci !

  8. Apsolutno netačni podaci! Nema nikakvih 5.1 milijarde eura, već 629000 zaposlenih kod malih privrednika x 255€ x 3 meseca = 481 milion eura. Ako svu konkurišu (a neće), ako mnoge ne eliminišu (a hoće) i ako ne skrate period pomoći jer teraju preduzetnike da počnu da rade na vrhuncu epidemije (a skratiće). Kolika je stvarna pomoć videćemo na kraju, verujem da će biti bar dvostruko manja, ali bitno je da radi kampanja jer se izbori bliže. Dakle, nema 1.8 milijardi direktni j davanja za plate. Ostatak do 5.1 milijarde indirektne pomoći nisu davanja, već država pozajmljuje bankama 2 milijarde kao garanciju kredita koje mnogi preduzetnici verovatno neće uzeti jer se izdaju uz menice i žirante i moraju da garantuju svojim imovinom, odnosno odlaganje plaćanja i doprinosa od 1.3 milijarde, što su pare preduzetnika koje će se sliti kasnije u državni budžet, a ne novac koja je država izdvojila iz svoje kase (a njena kasa je novac svih poreskih obveznika, dakle naš novac).

  9. Jesu li isplatili ovi vasi ijedan dinar vec nekome uopste? Ili smao gadjaju ciframa malo onako, da se cuje nesto?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.