Predsednik beogradskog ogranka Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihajlo Radović i predsednik Nove stranke Zoran Živković razgovarali su danas o načinima za poništenje, kako se navodi u saopštenju, neustavnog Zakona o privremenom načinu isplate penzija.

U saopštenju se navodi da je u pripremi Predlog zakona o poništenju Zakona o privremenom uređivanju načina isplata penzija kojim bi se poništile i posledice njegove primene, odnosno sredstva koja su od svakog penzionera oduzeta bila bi vraćena uz zakonsku kamatu.

Nova stranka se obavezala da će predloženi zakon podržati, ali i aktivno raditi na njegovoj promociji i pridobijanju šire podrške ostalih opozicionih političkih stranaka.

Udruženje sindikata penzionera će razgovarati i sa drugim partijama i pokretima sa kojima ima zaključen sporazum o saradnji, kako bi se u parlamentu obezbedila što šira podrška tom zakonskom predlogu.

Nova stranka je saopštila da je Zakonom o privremenom uređivanju načina isplate penzija naneta šteta za više od 740.000 penzionera koji su uplatama doprinosa u PIO fond sebi obezbedili penzije veće od 25.000 dinara.

Tim zakonom, dodala je Nova, nije predviđeno vraćanje zadržanog dela penzije, niti je određen vremenski rok primene zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari