Do kada je rok da se plati porez na imovinu da bi se izbegla kamata za kašnjenje? 1Foto: Shutterstock/Maja Marjanovic

Rok za plaćanje obaveza za porez na imovinu za prvi kvartal ove godine ističe 14. februara, podsetio je Sekretarijat za javne prihode grada Beograda.

„Porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja, prema Zakonu o porezima na imovinu„, navodi Sekretarijat.

Za obveznike koji ne vode poslovne knjige – fizička lica, iznos poreske obaveze koju treba izmiriti na ime akontacije za prvi kvartal 2024. godine jednak je iznosu poreza za poslednji kvartal utvrđen rešenjem za 2023. godinu.

Do kada je rok da se plati porez na imovinu da bi se izbegla kamata za kašnjenje? 2
Poreska uprava, centrala
Foto: N1

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka.

Informacije o plaćanju poreza na imovinu

Oni dodaju da se za dobijanje potrebnih informacija obveznici mogu javiti na brojeve telefona nadležnih opštinskih odeljenja Sekretarijata za javne prihode, koji su objavljeni na internet-stranici Grada Beograda.

Takođe, mogu se obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode svakog radnog dana od 8 do 14 časova, izuzev srede, kada je radno vreme sa strankama od 8 do 18.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari