Porodiljama još nije isplaćena naknada za novembar

Ostavite komentar


  1. Ministarstvo nije uplatilo plate za novembar. Poslodavci koji su hteli uplatili su i cekaju refundaciju. Drzavne firme vecinom nisu

    1. Ravnopravnost na delu slično kao što i dete iz Leskovca jeste manje vredno od onog rođenog u Beogradu, nekih 15 puta. Da ne pričam da su sva ostala deca rođena tokom cele godine penalizovana ovakvim ponašanjem….

  2. Ukoliko pazljivo citate vesti sigurno znate da je prioritet pred kraj godine bio TURIZAM! valjalo je baciti pola miliona evra na koncerte i razne manifestacija u BG i ko zna jos koliko para na rasvetu, ukrase i sl. Tako da molimo mlade mame a pogotovo bebe da se strpe malo! dok ispratimo turiste, pa da rasporedimo visestruku dobit od ulozenog novca u druge kase, bice onda i za vas lova! U vezi jednog drugog clanka u DANAS u bilo je kometara oko toga da li smo kao mame ocekivale ili ocekujemo „nesto“ od drzave, i DA ocekujemo ! verovali ili ne ocekujemo pristojan zivot za nas i nasu decu. Ocekujemo redovne isplate nadoknada, decijeg dodatka i plata. Ocekujemo sigurno buducnost! Ko je dovoljno hrabar da se upusti u avanturu zvanu podizanje porodice itekako ima pravo da ocekuje podrsku svoje drzaveu svim segmentima.

    1. Pa kašnjenje porodiljsko je stvarno bez komentara. A ministarstvo nema nikakvog osećaja za majke i ni za bebe. To u ovj državi ništa nije čudno. A sta tek reći kad država odbaci peto dete i nema dečji dodatak kao njegova braća i sestre, a i majka tog petog deteta nema roditeljski dodatak. Pa o kom natalitet mi pričamo mislim oni pricaju ovakvi njihovi postupci i neozbiljnost pored ovoliko problema nemam reci. Njihov slogan „dosta reči bolje da kmeci“ a moj u ovom slučaju je „kad peto kmeci Srbija se beci“.

  3. Uplata je bila tek 8.januara. Pretpostavljam da drzava misli da novac nije potreban porodicama, tj. majkama sa bebama jer bebe ne moraju da jedu, ne trebaju im pelene a male su pa im ne trebaju pokloni za Novu i Bozic. Sramotno je i to sto ne kasni samo uplata za novembar 2018 nego su kasnile i za oktobar i za septembar. Prvo su poceli sa isplatom 27. u mesecu a za oktobar je bila 30. novembra…valjda da bi nas navikli na to da ce da kasni. Da li uopste moze da se desi da se uplati jos i decembarska plata u januaru!? cisto sumnjam.

  4. Radim u drzavnoj firmi,porodilja sam,primala sam platu po starom zakonu.Jos uvek nisam primila novembarsku,a ni decembarsku platu.26.01.2019.Niko nas ne obavestava i ne odgovara zasto plate nema.Ni na jednom mediju nikakve informacije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.