Posle četiri sata kašnjenja poleteo prvi avion za Beč sa „Morave“ 1Foto: Z. Nikolić

Avion nacionalne avio kompanije Er Srbija je, posle kašnjenja od skoro četiri sata, upravo poleteo sa Aerodoma Morava na svoj prvi let za Beč.

U avionu koji može da primi nešto više od sedamdeset putnika ,na ovom prvom,promotivnom letu, nalaze se gradonačelnici,predsednici opština i privrednici sa teritorije Rakog i Moravičkog okruga.

Posle četiri sata kašnjenja poleteo prvi avion za Beč sa „Morave“ 2
Foto: Z. Nikolić

„Ovo je veli dana za stanovnike Rasinskog, Šumadijskog, Moravičkog i Raškog okruga jer, ovim prvim letom za Beč naše nacionalne avio kompanije omogućavamo da brže stignu do brojnih destinacija širom sveta ali i da im ,u goste dođu ljudi, posebno privrednici iz tog sveta“ rekao je danas posle sletanja aviona iz Beograda na „Aerodom Morava“ u Lađevcima Zoran Ilić, pomoćnik Ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Posle četiri sata kašnjenja poleteo prvi avion za Beč sa „Morave“ 3
Foto: Z. Nikolić

On je rekao da će, u zimskom periodu , za sada, sa ovog aerodorma biti samo jedna let za Beč i to dva puta nedeljno (utorkom i petkom) a da će od marta 2020. godine biti uveden i redovan let za Solun. Na tome se, po rečima Ilića, neće stati jer će se tražiti mogućnosti i za druge komercijalne letove.

Povratak putnika sa leta za Beč, u Kraljevo, najavljen je za danas popodne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari