Posle dogovora sa Vladom Srbije poljoprivrednci iz Šumadije krenuli kućama 1Foto: M.M.

Grupa nezadovoljnih poljoprivrednika iz Šumadije koja se danas popodne uputila za Beograd, posle postignutih dogovora njihovih predstavnika sa Vladom Srbije oko dogovorene cene suncokreta uputila se iz Velike Plana svojim kućama.

Njih tridestak iz Rače Kragujevačke, Batočine i Lapova uputilo se danas oo 16 sati sa petlje kod auto-puta u Batočini magistralnim putem preko Smederevske Palanke i Smedereva za glavni grad sa ciljem da im se usput priključe kolege iz usputnih opština i sela i da se „parkiraju” ispred Vlade Srbije.

Nešto posle 18 sati na ulasku u Veliku Planu zaustavila ih je policija.

– Policajci iz Smedereva imali su zadatak da nas zaustave po svaku cenu. na svu sreću dogovor je postignut i vraćamo se kućama, kaže Milan Milošević, jedan od organizatora protesta.

Poljoprivrednici iz ovih šumadijskih opština nešto posle 21 sat krenuli su ka svojim mestima, zadovoljni ishodom pregovora.

– Konačno se vraćamo kući i stavrno smo uspeli d anešto uradimo i izborimo za našu decu, kaže za kraj Milošević.

Grupa poljoprivrednika iz Rače Kragujevačke od četvrtka ujutru blokirala je glavnu ulicu – Karađorđevu u ovom mestu. Posle tri dana, od nedelje, blokirali su sa kolegama iz Lapova i Batočine petlju i izlazak na auto-put na pravcu Kragujevac – Batočina kod restorana „Kapija Šumadije” na kojoj su držali blokadu do danas popodne.

Druga grupa poljoprivrednika iz šumadijskih sela Desimirovac, Lužnice, Cerovac, Krčamare i Jarušice, tokom vikenda blokirala je centar Kragujevca – Ulicu Zorana Đinđića kod Skupštine grada.

Oni su prethodna dva dana vršili jednočasovne blokade kod Lukoilove pumpe u Desimirovcu na starom putu Kragujevac – Beograd.

Večeras u 21 sat nihova višednevna odiseja je okončana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari