Blokada se noćas seli iz centra Kragujevca na put za Topolu, princ Filip Karađorđević podržao protest u Batočini 1Foto: Privatna arhiva

Poljoprivrednici koji su dva dana držali blokadu centra Kragujevca oko ponoći počeli su da se vraćaju na „početni položaj” u selu Desimirovcu odakle će sutra u šest sati blokirati putni pravac ka Topoli.

– Postigli smo efekat dvodnevnom blokadom u Kragujevcu ali od sutra radikalizujemo protest i blokiraćemo na sat vremena put Kragujevac – Topola, kaže za Danas Aleksandar Babić iz Desimirovca jedan od organizatora protesta i blokade u ovom delu Šumadije.

Poljoprivrednici iz razumljivih razloga ne žele da „najave” tačnu lokaciju sutrašnje jedočasovne blokade ovog putnog pravca a ističu da čekaju rezulatate razgovora sa Vladom Srbije sutra u Beogradu.

Nezadovoljni poljorivrednici iz Desimirovca, Lužnica, Cerovca i Krčmara traktorima i mehanizacijom blokirali su tokom vikenda centra Kragujevca, Ulicu Zorana Đinđića. Njih su danas u Kragujevcu obišli aktivisti SEOS-a Ljiiljana Bracović i Miladin Ševarlić i pružili im podršku.

Od podneva u Batočini kod restorana „Kapija Šumadije” je 50 poljoprivrednika iz Batočine, Lapova i Rače, koji su danas odrganizovali jednočasovnu blokadu upozorenja na putnom pravcu od ove raskrsnice ka Kragujevcu.

Večeras nešto posle 22 sata poljoprivrednike na ovoj lokaciji obišao je princ Filip Karađorđević i dao im podršku.

– Sutra od 10 sati čekamo razgovore naših predstavnika sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić. Ako ne budemo zadovoljni njihovim ishodom zajedno sa grupom kolega koja je blokirala Kragujevac i pojačanjima krećemo auto-putem za Beograd. Na čelu kolone imaćemo „kombinirku” ako bude trebalo nešto da „razgrnemo”, kaže Milan Milošević, jedan od organizatora protesta u Rači Kragujevačkoj.

Po njegovim rečima, sutra će se na ovoj lokaciji okupiti 110 traktora spremnih za odlazak u Beograd.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari