Poslodavci: Manji porez pa veći minimalac

Ostavite komentar


  1. Najvise prostora za povecanje zarada ima ako vlasnici privrednih drustava pojme da radnici rade za svoju platu, ne za zivotarenje da bi poslodavci isli po 3..4 puta godisnje na letovanje i zimovanje i lecili komplekse skupim automobilima koje su kupili tako sto su radnicima isplatili minimalac na racun, ostatak na ruke pa da radnici budu socijalni slucajevi u penziji.

    1. Nije mi jasno zbog cega Vi ne pokusate da otvorite privatno preduzace, zaposlite 100 radnika pa im date minimalac na racun, ostatak na ruke a onda see Vi lecite.

      1. Немојте тако, има их које не покреће само завист већ и мало савести. У овој категорији код нас бар таквих нема.
        Тако је то кад се из социјалне државе скочи без припреме у капиталистичку џунглу где побеђују најбескрупулознији.

      2. Pameti, meni ne treba automobil od eur 50.000 za ‘lecenje’, tj. radnici mi ne bi bili prijavljeni na minimalac da izlecim komplekse!

        1. Vidim ti si se prvi prepoznao!Da citiram Dobricu Ćosića:“Najprimitivniji postali najbogatiji“ i Ivu Andrića:“Dođe tako vreme pa pametni zaćute,budale progovore a FUKARA se obogati“!!!Samo još ovo:HITNO uvesti zatvor za utaju poreza,neprijavljivanje radnika i nerodovnu isplatu plate!!!A ne gospodo“poslodavci“osnijete firmu za 50 Evra a onda jednog dana isparite(sa nekoliko neplaćenih zarada)!!Uzgred,ne radim kod privatnika(srećom)!

      3. Dragi sposobni kapitalisto, razlog vidi i slep: ako svi otvore firmu ko će raditi? Ko će biti pljačkan i ponižavan? Razlog je u logici dragi sposobni kapitalisto.

  2. Vucicev, ‘Radni Logor Srbija’, … ‘Arbeit Macht Frei’, uz strane SS investitore i bezumne subvencije …

    1. Sve bi to bilo moguće ukoliko bi se smanjle krađe, kraduckanja, burazersko poslovanje, subvencionisanje uz participaciju u subvencijama… Uostalom mogućnosti povećanja minimalca do nivoa koji omogućuje život dostojan čoveka su gotovo neograničene.

    2. Nije mi jasno kako to naši biznismeni nemaju dovoljno zarade da radnicima daju da jedu a većina ih je uvećala svoju imovinu koja nema veze sa poslom više desetina puta. To im je verovatno ostalo od toplog obroka

  3. Ma razumem ja vas i zato se javljam da radim Džaba,a minimalac zadržite,samo kad dođem na vlast 90% vas obrtnika ću da pozatvaram jer toliko u ovoj državi je steklo na drpaži
    Ne plaćanju radnika,poreza,doprinosa,ne plaćanju svega što se može,a to se ovde zove
    Snalažljiv

  4. Константа цене мин. Зараде јесте цена просечне потрошачке корпе а то 67.000.динара.То је научна фантастика у Српској привреди и до тог износа са оваквим трендом раста БДП можемо очекивати за 50 год.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.