Priznanje Poslovni čovek godine, koje dodeljuje Privredna komora Beograda ove godine pripalo je Miroljubu Aleksiću, rođenom Vranjancu, vlasniku Alco grupe, koja je većinski vlasnik Alfe iz Vranja.


– Nadam se da će u narednom periodu nadležni u državi sprovesti neophodne reforme kako naša zemlja ne bi zapala u teško stanje u kome su se, usled ekonomske krize, našle druge zemlje poput Grčke i Italije. Ukoliko do tih reformi dođe, investitori će želeti da ulažu u Srbiju – rekao je laureat primajući priznanje.

Aleksić je rođen 1957. godine u Vranju, a školovao se na fakultetima u Beogradu i Americi. Poslovnu karijeru počinje 1996. osnivanjem Alco banke, koju je 2007. prodao belgijskoj KBC Banci. Danas, Alco grupu čine Pionir iz Subotice (sa četiri fabrike), Hišar iz Prokuplja, Tipoplastika u Gornjem Milanovcu, Intersilver iz Zemuna, FOS iz Surdulice, a bila je i glavni poverilac vranjske Koštane. U oblasti trgovine poseduju beogradske kompanije Amasis, Jugotehnu, Cobex i niški Autopromet, a u građevini firmu Naš stan. Preko „Amasisa“ „Alco grupa“ je i većinski vlasnik „Alfe“ iz Vranja, dok u turizmu posluju preko lanca „A hoteli“, u okviru kojih su „Izvor“ u Aranđelovcu i „Master“ u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari