Usred štrajka zaposlenih, Pošta Srbije raspisala konkurs za poštare i dostavljače 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Iako štrajk zaposlenih još uvek traje, preduzeće Pošta Srbije pozvala je sve zainteresovane građane da se prijave na konkurs za posao u Beogradu i Novom Sadu.

Uprkos činjenici da su krajem oktobra u štrajk stupili radnici ovog preduzeća u Vojvodini i Beogradu, nakon čega se iskazivanje nezadovoljstva proširilo i na druge gradove, JP „Pošta Srbije” pozvalo je zainteresovane da se prijave za poslove dostavljača i poštara u Beogradu i Novom Sadu.

Kao potrebne uslove naveli su III ili IV stepen stručne spreme, i vozačku dozvolu B kategorije.

Sa druge strane, od početka štrajka poštari su izneli zahteve za povećanje plata za najmanje 30 odsto, zapošljavanje novih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra.

Iako Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti Srbije okončana potpisivanjem sporazuma sa reprezentativnim sindikatima, poštari koji štrajkuju od 24. oktobra poručuju da se njihov protest nastavlja sve do ispunjenja zahteva.

Usred štrajka zaposlenih, Pošta Srbije raspisala konkurs za poštare i dostavljače 2
foto Amir Hamzagić/ATAImages

S tim u vezi, Stefan Mitrović, radnik Pošte, rekao je za N1 da je rukovodstvo Pošte Srbije počelo s merama represije i da su u određenim poštama počeli da dele disciplinsku meru „privremeno udaljenje s radnog mesta“.

Dodao je da njegove koleginice i kolege ne prihvataju ta rešenja i ne potpisuju ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari