Potpisan Memorandum o izgradnji pešačko-biciklističkog mosta u Novom Sadu 1Foto: Ministarstvo građevinarstva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predstavnik kompanije „China Shandong International Economic and Technical Cooperation Group Ltd“ Džuang Jong potpisali su Memorandum o razumevanju za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta na postojećim stubovima bivšeg mosta „Franc Jozef“ u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić tom prilikom podsetio je da je 2022. godine zaključen ugovor sa projektantskom kućom o projektovanju do nivoa Idejnog projekta u vrednosti od oko 52 miliona dinara, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Đurić je ocenio i da Novi Sad ne dobija samo most, „već i atrakciju u podnožju Petrovaradinske tvrđave“, kao i odličnu povezanost sa međunarodnim biciklističkim koridorom Euro Velo 6.

Projekat izgradnje novog pešačko – biciklističkog mosta podrazumeva sanaciju i uređenje nekadašnjeg železničkog tunela sa izgradnjom nove grane tunela iz kog će panoranskim liftom biti omogućen izlaz na Tvrđavu, a bačka i sremska strana grada biće spojene.

Vrednost ovog projekta na osnovu izrađenog Idejnog projekta iznosi oko 40 miliona evra.

Realizaciji ovog projekta priključilo se Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a most će biti finansiran od strane Grada i AP Vojvodine u visini od po 50 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari