Potpisani ugovori sa poljoprivrednicima u Vranju - za pet gazdinstava 1,32 miliona dinara 1Vranje, Foto: Dušan Pešić/Danas

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, potpisao je ugovore o dodeli sredstava – donacija sa pet nosilaca poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Grada Vranja, koji su podneli prijave na Konkurs za podsticajna sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i vanpoljoprivrednih aktivnosti na selu i u Vranju za 2022, u drugom delu prošle godine.

Milenković je rekao da ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 1,32 miliona dinara.

„Prema uslovima poziva, sredstva se odobravaju u maksimalnom iznosu do 300.000 dinara po prijavi, pri čemu 10 odsto su subvencije grada, a 90 odsto se vraća na tri godine, bez kamate. Cilj ove aktivnost lokalne samouprave, koja se sprovodi treću godinu zaredom, je razvoj poljoprivredne proizvodnje. Budžetom Grada u narednom periodu predviđena su dodatna sredstva za pomenuti fond u cilju povećanja broja korisnika“, istakao je gradonačelnik.

Pomenuta aktivnost realizuje se iz Fonda za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje u Vranju, koji je formiran 11. septembra 2021. godine sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga iz Vranja i Fondacijom Ana i Vlade Divac.

U 2021. godini, u okviru Fonda za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje, u Vranju su podeljena sredstva u ukupnom iznosu od 5,2 miliona dinara za 15 poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Grada Vranja, a u prošloj godini – 4,1 dinara za ukupno 18 poljoprivrednih gazdinstava.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari