Potvrđena informacija o početku izgradnje poslednje deonice saobraćajnice od Kragujevca do Koridora 10

Formalni početak radova, zbog izmene projekta, zakazan za 1. jul

Ostavite komentar


  1. „Šumadinci mu i takvom kakav je do sada napravljen ne nalaze velike mane“. Eo ja sam Šumadinac pa bih da kažem nešto na ovu temu. Onom ko je projektovao ona dva kružna toka koja se nalaze na ovom putu pri samom ulasku u Kragujevac, treba oduzeti licenci inženjerske komore. Sva vozila koja put nastavljaju pravo ka Kragujevcu, moraju na kružnom toku da naprave oštro skretanje od 90 stepeni u desno da bi se uključili u kružni tok, pa onda da zalamaju levo ceo polukrug, jer projektantu nije palo na pamet da razdvoji prilaznu i odlaznu traku tako da oni koji put nastavljaju pravo, samo prodju kroz kružni tok, kao što je recimo uradjeno na kružnom toku kod opštine NBG. Zamislite kad autobus mora tako oštro da skrene a ne može da ostane samo u svojoj traci, a paralelno pored njega automobil u drugoj traci radi to isto, opšta katastrofa.

  2. Cekaj, pa tu sam se vozio pre 15 godina, pa je bilo u gradnji sve. Jel ovo zezanje ili stvarno nije zavrseno???

    1. Kod nas se, kada se radovi nekad konacno zavrse, otvaranje pompezno proslavlja, kao da je sve bilo u najboljem redu, kao da je bilo uradjeno u roku.

Ostavite komentar


Ekonomija

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 10

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada?

Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.