Požarevac: Brza saobraćajnica Dunavski koridor biće završena do sredine 2025. godine 1Foto: Koridori Srbije

Zahvaljujući brzoj saobraćajnici čija je gradnja u toku, Golubac, Veliko Gradište i Požarevac biće spojeni sa Koridorom 10. Dunavski koridor dužine oko 70 km imaće po dve trake u oba smera, širine 3,5 metara, javlja Bum 93 iz Požarevca.

Dunavski koridor potpuno će promeniti saobraćajnu komunikaciju u istočnom delu Srbije, što će rezultirati novim investicijama u turizmu i industriji, navode zvaničnici.

Brza saobraćajnica kroz istočnu Srbiju čija je gradnja počela novembra prošle godine, povezaće Požarevac, Veliko Gradište i Golubac sa Koridorom 10 u dužini oko 70 km.

Kada ova brza saobraćajnica bude završena, od Beograda do Golupca putovaće se 75 minuta.

U Dunavski koridor biće uloženo više od 330 miliona evra i trenutno se intenzivniji radovi izvode između Velikog Gradišta i Golupca, kao i kod Požarevca.

Trenutno je na sve tri deonice raspoređeno 200 radnika i 150 jedinica mehanizacije. Kada počne izgradnja objekata broj radnika će se povećati.

– Očekujemo vrlo brzo da krenemo da radimo na mostovima. Imamo nekoliko značajnih mostova, a prvi je preko Velike Morave i očekujem da ćemo u narednom period imati daleko intenzivnije radove na tim objektima. Koridor otvara potencijale čitavog ovog kraja, jer Istočna Srbija predstavlja jedan veliki turistički potencijal. Ova brza saobraćajnica će pored toga otvoriti čitav novi niz perspektiva I za ljude I za investicije i otvaranje novih radnih mesta – kaže direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, a prenosi Bum 93 iz Požarevca.

Brza saobraćajnica Požarevac – Veliko Gradište – Golubac počinje kod Petlje Požarevac na autoputu Beograd – Niš, a završava se na ulazu u Golubac i nastavlja se na postojeću Dunavsku magistralu koja ide ka Kladovu.

Imaće po dve saobraćajne trake u oba smera, širine po 3,5 metara.

Izvođač radova je kineska kompanija Shangdong Hi Speed Group, a prema poslednjim najavama radovi će biti završeni do sredine 2025. godine, objavio je požarevački Bum 93.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari