Pred posetiocima Sajma 400 izlagača automobila iz 30 zemalja sveta 1Foto: Miroslav Dragojević

Na Beogradskom sajmu, u hali 1, večeras su  otvoreni 54. Međunarodni salon automobila i 13. Međunarodni sajam motocikala MotoPassion koji će trajati do 31.marta.

Te dve sajamske manifestacije otvorio je  glumac Vlasta Velisavljević, koji se u neformalnom govoru šaljivo osvrnuo na automobile. Velisavljević je, sa svoje 92 godine, jedan od dvojice najstarijih vlasnik vozačke dozvole u Srbiji.

– Svi koji na sajam dođu u narednih deset dana uživaće u svemu što su pripremili auto proizvođači i izlagači. Znajući da se ovaj sajam održava samo nekoliko dana nakon ženevskog sajma automobila, ovde ćemo videti dosta svetskih premijera i dobru ponudu – naglasio je Igor Ševo, predsednik skupštine Udruženja proizvođača drumskih vozila Srbije.

Predsednik izvršnog odbora DDOR Novi Sad Đorđo Markeđani podsetio je da je ta kompanija već sedmi put generalni sponzor sajma. Prema njegovim rečima dve trećine portfolia DDOR Novi Sad čini osiguranje motornih vozila a kompanija se ponosi inicijativama kojima podstiče bezbednost i humano ponašanje učesnika u saobraćaju.

Posetioce na sajmu dočekuje više od 400 izlagača iz tridesetak zemalja. U okviru Salona i pod sloganom “U retrovizoru” predstaviće se 35 automobilskih brendova i 11 brendova proizvođača lakih privrednih vozila. Od tog broja čak 26 brendova je najavilo 48 premijera, a 15 brendova je najavilo 32 noviteta ili redizajna. “Motopassion” je privukao 36 brendova, a od tog broja 23 brenda su prijavila čak 50 premijernih nastupa u sektor motocikala, kvadova, skutera ili električnih bicikala. Svi oni smestiće se u sedam hala Beogradskog sajma, na oko 37.000 kvadratnih metara  izložbenog prostora, a očekuje se više od 145.000 posetilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.