Predstavljena kandidatura Beograda za organizaciju izložbe Expo 2027 1Foto: Instagram/mali_sinisa

Srbija i grad Beograd zvanično su danas predstavili kandidaturu za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027 sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“, na 171. Generalnoj Skupštini Medjunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je na prezentaciji da je Srbija učinila sve da stvori neophodne preduslove kako bi realizovala projekat specijalizovane Expo izložbe, saopšteno je iz Beogradskog sajma.

„Tokom dve godine krize izazvane pandemijom, bili smo najbrže rastuća ekonomija u Evropi. Srbija vodi banalsiranu spoljnu politiku i garantujemo da ćemo obezbediti najveći broj zemalja izlagača iz raznih delova sveta. Mi smo danas tačka susreta između istoka i zapada“, rekao je Mali.

Video uključenjem na prezentaciji je govorio i Novak Đoković, koji je istakao važnost igre kao univerzalnog jezika koji razumeju svi, kao i značaj igre u najranijem dečijem razvoju, a obratili su se i glumac Miki Manojlović i violinista Stefan Milenković koji se posebno osvrnuo na svoje iskustvo sa svetske izložbe Expo Dubai 2020.

Predstavljanju su prisustvovali i ministarka kulture Maja Gojković, ministar obrazovanja Branko Ružić, ministar sporta Zoran Gajić, kao i direktorka Beogradskog sajma Danka Selić, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.