Preduzetnici: Tokom pandemije zanemareno 2.000 porodica radnika luna parkova 1Foto: Beta/Milan Timotić

Država propisanim merama za preduzetnike, koji najviše trpe usled pandemije, nije uzela na razmaranje preduzetnike tematskih luna parkova, navodi se u njihovom saopštenju.

Više od 2000 porodica se izdržava upravo od ove delatnosti kako navode u saopštenju preduzetnici tematskih luna parkova.

Iako su se preduzetnici, koji se bave radom tematskim luna parkovima, već u par navrata obratili Ministarstvima koja su zadužena za ova pitanja, odgovor od istih nisu dobili.

Država je propisala zakon koji onemogućuje registraciju specijalnih putnih vozila, kao ni prikolica koje se koriste u radu, što dodatno otežava rad romskim preduzetnicima.

„Poslednji dinar sam dao da registujem vozila, redovno svoje obaveze prema državi izmirujem”, rekao je jedan od preduzetnika.

Napominju da romski preduzetnici redovno plaćaju takse i poreze kako bi radili na vašarima, poštujući sva državna pravila.

Krizni štab Repubilke Srbije nije doneo ni jednu meru koja bi obuhvatila preduzetnike koji se bave ovom delatnošću, preduzetnici traže od države da krizni štab prilagodi mere romskim preduzetnicima koji se bave ovim poslovima rečeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.