Prekida se štrajk: Postignut dogovor između Vlade i rudara o povećanju plata 1Screenshot Instagram

Predstavnici sindikata resavičkih rudnika i postigli su dogovor sa predstavnicima Vlade, Ministarstvom rudarstva i energetike i Minstarstvom finansija o prekidu štrajka.

Kako je objavila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović na svom Instagram nalogu ispunjeni su zahtevi predstavnika zaposlenih u tom preduzeću u vezi sa povećanjem zarada rudara.

„Na današnjem sastanku na kojem su pored moje malenkosti učestvovali i ministar finansija Siniša Mali i poslovodstvo JP PEU “Resavica” i predstavnici sindikata, postignuta je saglasnost da je u interesu i preduzeća i zaposlenih da se što pre obnovi redovan proces rada, uz dogovor o načinu rešavanja problema u tom preduzeću“, navodi se na njenom Instagram profilu.


Dogovorena je i dinamika kojom će se ispuniti preostali zahtevi za otvaranje rudnika “Soko“, kako bi proizvodnja u tom rudniku mogla da se nastavi početkom naredne godine uz poštovanje svih zahteva u vezi sa bezbednošću rada rudara.

„Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa predstavnicima poslovodstva i reprezentativnih sindikata nastave dijalog u vezi sa pronalaženjem dugoročno održivih rešenja za probleme u JP PEU Resavica, koji bi vodili ka modernizaciji i optimizaciji proizvodnje u rudnicima, većoj održivosti poslovanja i poboljšanju uslova rada rudara“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari