Premijerka sutra sa sindikatima kragujevačkog Fijata 1Foto: Branko Vučković

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastaće se sa predstavnicima sindikata FIAT -a sutra, u ponedeljak, 30. maja u 13 časova, u zgradi Vlade Srbije, saopšteno je iz kabineta premijerke.

Nije objavljeno da li će Brnabić radnike primiti kao predstavnica države koja ima manjinski udeo u kapitalu kragujevačkog Fijata kojim sada upravlja Stelantis grupa, ili će se baviti njihovim socijalnim položajem. Naime, poslovodstvo Fijata je pre nekoliko dana odbilo zahteve sindikata da radnicima da plaćeno odsustvo dok traje reorganizacija fabrike koja u naredne dve godine treba da se pripremi za proizvodnju električnog modela vozila.

Prema najavma, od 2016 zaposlenih, kao tehnološki višak biće proglašeno više od 1.500 njih. Oni mogu samo da očekuju otpremninu uz otkaz ugovora o radu. Za preostali broj, obezbeđena su neka radna mesta u Stelantisovim evropskim fabrikama, u Italiji, Nemačkoj, Poljskoj i Slovačkoj, ali je prema tvrdnji sindikata, kod kragujevačkih radnika to naišlo na mali odziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari