Preporuke banaka za klijente tokom vanrednog stanja

Korisnici svih bankarskih sistema dobili su obaveštenja sa preporukama

Ostavite komentar


  1. U ponedeljak, 16.03.2010., oko 11 sati prepodne našao sam se pred zaključanim vratima ekspoziture poznate banke u Nemanjinoj ulici u Beogradu. Na unutrašnjoj strani vrata istaknuto je obaveštenje:“ Banka će kasniti sa otvaranjem zbog tehničkih razloga“. Novac mi je bio neophodan za plaćanje ranije ugovorenih poslova (automatska garažna vrata itd). Kontakt centar banke sam mejlom obavestio o ovom „pregnuću“ zaposlenih u pomenutoj ekspozituri.

  2. Znaci, u sustini, preporucili su „gradjanima“ da se ponasaju normalno, to jest kao da zive u 21 veku, a ne kako su oni navikli, kao da su izasli iz dzungle, u 15 veku. Da korona virus ne postoji, trebalo bi ga izmisliti.

    Moze neko da misli da se ja sprdam, da sam zlurad, okrutan ili nesto, ali ja sam ozbiljan. Ekstremno krizne situcije cine drustvo boljim. Npr posle kuge u Evropi je bila renesansa pa prodvetiteljstvo, a drugi svetski rat je doveo do ultra ubrzanog tehnoloskog pa i civilizacijskog razvoja covecanstva. Pa, ako korona virus ucini da se neki, necemo ih imenovati, bar neko vreme ponasaju normalno, razumno i civilizovano, nije vazno sto je to uslovljeno silom (za takve drugi nacin i ne postoji) onda je vredelo. Eventualne zrtve mogu da se smatraju herojima otadzbine i da dobiju spomenik i ulicu.

    1. Mislim da je Vas komentar preuranjen tj trebalo bi sacekati sa zakljuckom.

    2. Godinama unazad sva plaćanja vršim bez gotovine. Račune plaćam putem e-bankinga a kupovine karticom.U (matičnu) ekspozituru.odlazim samo kada to zahteva procedura banke. Za isplatu ranije ugovorenih poslova potrebna mi je gotovina u evrima.

    3. Mozda bi vi umesto drugih da budete heroj.Ne mislite o drugima lose budite bi dobri.Ne sudite

  3. Na vecini automata za novac,ispalata je ogranicena na 20.000 dinara , dnevno ,tako je na svim postanskim automatima,ukoliko vam treba vise morate cekati naredni dan.
    Molim vas da zamolite odgovorne u Posti da omoguce podizanje novca ,koji se nalzi na racunu,bez gore navedenog ogranicenja. To bi bilo vrlo korisno,za pocetak. S obzirom da je najveci broj postanskih usluga penzioneri kojima je uskracen izlazak iz stana,to bi olaksalo podizanje novca, poverljivim ljudima koji bi mogli umesto njih da podizu neophodni novac.

    1. o kojim penzionerima je rec , kad vecina prima penziju ispod 24.000 dinara

    2. U banci čije usluge koristim omogućeno je bezgotovinsko podizanje novca i plaćanje putem kartice, putem mobilnog telefona (eWallet), slanje novca kroz mBanking bilo kome na broj telefona, taj neko podiže na bankomatu. Na bankomatima je moguće plaćanje računa, uplata i isplata sa računa u EUR i RSD valuti. Besplatni mBanking nalozi / plaćanja, mogućnost plaćanja na prodajnim mestima QR kodom.
      Stvarno su se potrudili, samo treba neko to da razume i krene da koristi….za 250 dinara mesečno što stvarno nije puno.

  4. „6. Kupovina online bez odlaska na prodajno mesto kada je god to moguće.“

    Ja sam i pre ove epidemije redovno koristio ovu uslugu i sve veće kupovine sam obavljao online kod Maxija i par drugih trgovinskih lanaca koji to nude.
    Međutim, sada su SVI prebukirani i niko nema nijednog slobodnog termina za dostavu, čak ni 7 dana unapred!
    Ali evo prilike da se vlast iskaže: stalno pričaju o nekakvim „volonterima“, koji kao „pomažu“. Ne znam kome? Što ih ne pošalju kao pojačanje u Maxi da pakuju i dostavljaju robu? Ako treba, platiću dodatno, samo neka mi donesu!
    Jer problem nije u nedostatku robe (barem još ne), nego samo u nedovoljnm broju ljudi za razvrstavanje, pakovanje i dostavu robe.
    To mogu da rade i komunalni policajci, za koje sada stvarno nema posla, a ovo bi bila odlična prilika da najzad urade nešto zaista korisno. Ili se oni čuvaju u rezervi za lov na starce po ulicama?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.