Presuda koja bi mogla da košta državu 70 miliona evra

Počinje sudski postupak protiv PIO fonda po tužbi vojnih penzionera zbog diskriminacije

Ostavite komentar


  1. SRAM DA BUDE VOJNE PENZIONERE!

    Vojni ponzioner ima barem 4 puta vecu penziju od npr. penzionera koji ceo radni staz (a ne beneficirani) odradio u zdravstvu, u nista boljim uslovima od onih u vojsci Srbije. Sram da ih bude, da se stide!

    1. cega da se stide? Ti trebas da se stidis svojih reci. Sto nisi isla na akademiju, studirala, isla u rat… onda bi i ti imala vecu penziju. Ne razumem da se ovakvi komentari gore objavljujuju a vidi se cista ljubomora i zavist, sto neko ima vise od mene. Sta hoces socijalizam da svi imaju isto?ne moze kod cika Vucka!!! Cao zdravo, ugodno spavaj i sanjaj vojnu penziju, neradniku jedan belosvetski.

    2. Zato sto traze ono sto je po zakonu a ne dobroj volji neke vlade?
      A što doktorima tolike penzije kada su ucitelji isto sto i doktori? I tako dalje….
      I treba da tuže, jedino mi je žao sto ne postoji zakon po kome političari moraju iz svog džepa da pokrivaju minuse koje prave svojim budalaštinama.

    3. Da se stide zbog otetih penzija!?
      Postovana Katarina, po vasem komentaru, smatram da kamen za kiseli kupus, ima vecu vrednost-korist za ovaj narod, nego sto ovaj narod ima od Vas!

      1. Da gospodo(a i kolege-rezervni sam oficir sa ratnim iskustvom)-žena je u pravu!!Vi braniste zemlju u miru a mi u ratu!Kad se ratovi završiše,nama ni za dnevnice,a vama rane(i debele)penzije,stanovi,otpremnine…Ja se vratih da radim svoj posao inženjera a o penziji ni daanjam ne mogu!Ako je i dočekam(pominje se 67 god.starosti),bolje da ne razmišljam kolika će biti!!E zato,nek država zaboravi rezerviste(naročito oficire)!!Dosta smo vašeg posla odradili!!

        1. A oficiri pre odlaska u penziju dobiju unapređenje. A onda im penzija bude kao plata. A inženjer polako klizi nizbrdo u hijerarhiji, a dobije prosek za ceo radni vek.
          A oficiri su dobijali i stanove i letovališta….Ipak nismo ravnopravni

          1. Radi istine bilo bi dobro da navedete bilo koje odredbe bilo kog zakona, pravilnika, akta,…….po kome oficiri (vojna lica) dobijaju unapređenje pre odlaska u penziju. Ako nađete svaka čast. Ipak, da se ne bi mučili, nemojte se truditi da to pronađete jer ne postoji nigde što znači da ste izneli najobičniju laž. Stanove su dobijali, kao, u ostalom, i svi ostali građani raznih profesija i to na korišćenje uz plaćanje stanarine (kirije), a ne u vlasništvo. Letovališta, odmarališta i tsl pored vojske imale su brojne radne organizacije širom zemlje koje su koristili njihovi zaposleni, takođe uz plaćanje, apsolutno ne besplatno. Sve ovo navedeno je vrlo lako proverljivo. U najmanju ruku nije lepo, pošteno, pristojno,……..pisati ovako prizvoljne komentare lišene bilo kakvog osnova.

    4. Sram da bude tebe Katarina, jer da se u ovoj zemlji svako bori za svoja prava, pa uz to još i solidariše i sa drugima mi bi bili kao Danska, ovako smo gori od Ugande, jer svako mrzi onoga do sebe, a niko se buni protiv glavnih uzroka problema.

    5. Ajdeeee!Sram da ih bude zato sto se bore za sebe?!?Pa zasto se vi ne borite za sebe,imate li sindikat?

  2. Mogu da potrazuju samo zadnje 3 godine, ostala novcana potrazivanja su zastarela po zakonu

  3. Vojni penzioneri su glasali za Vučića da bi kaznili Šutanovca koji ih prebaci u civile.Sada se Vučić ponaša još gore,prvo prepolovi uskladjenje potom ote penziju 4 godine ,Kurta i Murta su iz istog legla,država u kojoj se pravda traži van nje,nema budućnost jer sve više mladih ne uplaćuje penziono ,poučeni ponašanjem prema penzionerima.

  4. Vojni penzioneri stidi te se. Dok ste bili u sluzbi lmali ste besplatno na more,banju i sva letovalista u kojima su bili vojni hoteli i to de luks kategorija a gradanska lica nisu mogla da pridu. Kad je trebalo da se brani Jugoslavija svi do jednog od generala do obicnog vojnika ste pobegli u vase republike. Kaku ste imali cast kao vojnici sad imate i kao civili.

    1. Posta i Telekom su uvek imali vise svojih odmaralista od vojnih penzionera na moru. Sada prednjaci preduzece Stan, koje ima hotele i kamp kucice u svakom vecem mestu u CG.

  5. Niko oda Vas novinara da napiše da je veći deo duga vojnim penzionerima nastao u vreme Predsednika Sebije Tadića i ministra Šutanovca kada su vojnim penzionerima uskratili vrednovanje bodova i njihovo usklađivanje sa bodovima AVL. Moj deda je vojni penzioner i još se tuži sa državom za uskraćenu penziju od strane rukovodstva Republike Srbije nastalim u vreme pre njihovog odlaska u istoriju.

  6. Vojska je direktno odgovorna za razbijanje tadašnje države i kasnije za sve izgubljene ratove. Vojska mora da štiti, čuva i sačuva stanovništvo od spoljašnjih, ali i unutrašnjih nasrtaja, na njegove živote
    imovinu. Ova vojska to nije uradila ni pre, ali to ne čini ni poslednjih dvadeset godina. Na kraju, potpuno su sami sebe obesčastili kad su za Ministra prihvatili vojnog dezertera.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.