Prijava projekata organskih proizvođača do 20. aprila 1Foto: FreeImages / Michael&Christa Richert

Proizvođači organske hrane imaju još nešto manje od mesec dana, do 20. aprila, za prijavu na konkurs a ukoliko uđu u prvih pet, to može da im donese novčanu nagradu iz fonda koji raspolaže sa oko 2,5 miliona dinara.

Organic konkurs organizuje se jedanaesti put, a ove godine odvija se pod sloganom “Za zdravije sutra”. Prijave organizatorima, Komercijalnoj ili NLB banci, mogu podneti poljoprivrednici koji imaju registrovano gazdinstvo, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i one koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Kako je navedeno u uslovima konkursa, projekti se dostavljaju elektronskim putem na zvaničan mejl ili poštom na adresu jedne od banaka organizatora sa naznakom “Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane”.

Od 2012. godine, kada je prvi put organizovan, na godišnjem konkursu za najbolji projekat organske proizvodnje hrane, pristiglo je više od 580 prijava a nagrađeno ih je gotovo 40. Prošla godina bila je rekordna, sa čak 84 pristigle prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari