Pripreme za put Pojate-Preljina 1Ilustracija Foto: Putevi Srbije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovićrekla je da je auto-put Pojate-Preljina, projekat vredan oko milijardu evra, od strateške važnosti za Vladu Srbije i da očekuje da će sredinom naredne godine da budu poznati partneri u izgradnji, kao i model finansiranja.

Mihajlović je rekla da je prioritet Vlade u oblasti putne infrastrukture završetak Koridora 10 i Koridora 11, ali uporedo sa tim projektima pripremamo i nove projekte, kao što su auto-put mira Niš-Merdare Priština i auto-put Pojate-Preljina koji će povezati Koridor 10 i Koridor 11.

“Moravski koridor, kako se ovaj auto-put popularno zove, povezaće Čačak i Kruševac i sve veće opštine i gradove u tom delu centralne Srbije, gde živi oko 500.000 ljudi, kao što su Kraljevo, Trstenik, Ćićevac”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati Vlade Srbije u prvih 100 dana rada.

Mihajlović je rekla da se o projektu auto-puta Pojate-Preljina dugo godina govorilo, a da je prethodna vlada započela razgovore sa kineskim i američkim kompanijama zainteresovanim za učešće u ovom projektu.

“Rade se izmene prostornog plana, a uporedo s tim priprema se i projektno-tehnička dokumentacija, kako bismo što pre bili spremni za početak radova. Verujem da ćemo do iduće godine imati najmanje dva zainteresovana investitora i da će biti poznat i model finansiranja”, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari